Voetbal in de regio

DOKKUM - Be Quick Dokkum verloor van een sterk Jong Jong Cambuur. Een prima spelend Cambuur had aan één helft genoeg om het verschil te maken. Op het Tolhuispark werd de thuisclub al bij rust op een 0-4 achterstand gezet. In de tweede helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht. De thuisclub wist éénmaal te scoren, zodat de wedstrijd door het doelpunt van Ynte Koopal met 1-4 werd beëindigd.

DE WESTEREEN – Op sportpark 'De Wieken' speelden Zwaagwesteinde zm en Friese Boys tegen elkaar. Bij de rust leidde Friese Boys door een doelpunt van Sander Hoekstra, maar uiteindelijk werd het 1-1 door Robin Feenstra. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Leo van der Galiën en Wim van der Bijl. Beiden hebben bij Zwaagwesteinde gevoetbald en Van der Galiën was bovendien huisfotograaf. De thuisclub speelde met rouwbanden.

DRIEZUM - In de eerste ronde van het bekertoernooi trof VIOD in Groningen eersteklasser The Knicker Bockers (TKB). Dit werd voor het team van Freddy Bollegraaf de eerste echte krachtmeting van het seizoen. De Leekster oefenmeester keek met er gemengde gevoelens op terug. Hij zag VIOD een prima eerste helft spelen, maar de tweede helft werd hij er niet vrolijker op. VIOD verloor met 2-1.