Op het net geopende kunstgrasveld spat er geen gras of modder op bij de duels tussen BCV (rood-wit tenue) en VV Bergum, maar zwarte korrels. Foto: Klaas Rozema

BCV op de valreep langs VV Bergum in bekerduel

BURGUM - De beide plaatselijke voetbalclubs BCV en VV Bergum speelden zaterdag een bekerduel tegen elkaar dat laat in de tweede helft in het voordeel van BCV werd beslist.

Voor deze bekerwedstrijd was de officiƫle opening van het nieuwe kunstgrasveld. Er was een speciaal welkom voor burgemeester Jeroen Gebben, leden van het college en leden van de raad. De verenigingen hebben een prachtige accommodatie gekregen, waar ruimhartig op getraind en gespeeld wordt, maar ook andere gebruikers vinden in toenemende mate de weg naar het kunstgrasveld. Met de opening werd een periode afgesloten, maar ook nieuw perspectief voor de toekomst geopend, want het is nog niet klaar. Plannen voor een multifunctionele accommodatie worden ondersteund.

Dan de wedstrijd. Het klasseverschil tussen BCV en VV Bergum was deze middag niet heel erg groot. De wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af. BCV was iets meer aan de bal en VV Bergum wachtte wat meer af. Gescoord werd er niet in de eerste helft.

In de tweede helft ontstond eenzelfde spelbeeld en waren er geen grote kansen. Het verschil werd gemaakt door Harm Vlietstra, de rechtsbuiten van BCV. Zijn snelheid en passeerbeweging zorgden voor het meeste gevaar. In de negenentachtigste minuut kwam hij over de linkerkant naar voren, waarna hij werd aangetikt door een tegenstander: penalty. Cor de Jong van BCV schoot de bal onhoudbaar achter doelman Van der Velde (1-0).

Zaterdag 9 september spelen beide teams hun tweede poulewedstrijd. BCV speelt dan in Oerterp, voor VV Bergum staat de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys op het programma. Aanvangstijdstip van beide duels is 17.00 uur.