Marit Bouwmeester behaalde zaterdag  haar derde wereldtitel in de Laser Radial-klasse.
Marit Bouwmeester behaalde zaterdag haar derde wereldtitel in de Laser Radial-klasse. Foto: Klaas Rozema

Derde wereldtitel Marit Bouwmeester

MEDENBLIK - Zonder zelf in actie te komen heeft zeilster Marit Bouwmeester uit Warten zaterdag haar derde wereldtitel in de Laser Radial-klasse veroverd.

Omdat de laatste races om het wereldkampioenschap door het ontbreken van wind op het IJsselmeer werden afgelast, kon zij niet meer worden achterhaald door haar grootste rivale, de Belgische Evi van Acker, die haar eerste plaats moest prijsgeven en tweede werd in het eindklassement.

De erelijst van Marit Bouwmeester begint zo langzamerhand indrukwekkende vormen aan te nemen. Naast Drie WK-titels won ze vorig jaar Olympisch goud bij de Spelen in Rio de Janeiro. Bouwmeester had een zeer matige start bij het WK. In haar beide eerste races kwam ze niet verder dan een zevenentwintigste en negenentwintigste plaats. Daarna herstelde ze zich en begon ze aan een succesvolle inhaalrace met klinkende resultaten. Daarmee toonde ze aan nog steeds tot de absolute wereldtop te behoren.

Ook haar broer Roelof Bouwmeester, oud-topzeiler in de Laserklasse en momenteel haar coach, heeft een groot aandeel in het succes. Marit Bouwmeester kijkt alweer vooruit naar de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio, hier wil zij haar Olympisch goud prolongeren. In 2012 won ze een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Londen.