De Marruters

OENTSJERK - Leden van LR/PC de Marruters uit Eastermar behaalden prijzen. Vorige week maandag werd in Oentsjerk een springwedstrijd gehouden. Yfke Kooi-Fokkema behaalde met haar paard Vanita tweemaal een eerste prijs in de klasse B-springen met 71 en 70,5 stijlpunten.

Wielercompetitie

URETERP - Het tweede weekend van september staat Ureterp weer op wielerkalender. Op 9 en 10 september zullen de toprenners uit de clubcompetitie neerstrijken in Ureterp voor het Finaleweekend in deze competitie. Zowel de dames als de heren zullen strijden om met hun ploeg kampioen 2017 te worden.

Zaterdag 9 september is er een omloop van 120 kilometer bij de vrouwen vanaf 11.30 uur. Ze rijden acht ronden. De mannen rijden in 150 kilometer tien ronden en starten om 15.00 uur. Zondag 10 september start om 10.00 uur met een ploegentijdrit van 12 kilometer voor vrouwen, gevolgd door een ploegentijdrit voor mannen van 12 kilometer, die om 11.00 uur start. Daarna rijden de vrouwen om 12.30 uur een criterium van 70 kilometer en de mannen leggen de 100 kilometer af vanaf 14.30 uur.

Autorace Drachten

DRACHTEN - In het weekend van 25 tot en met 27 augustus vindt er weer een editie plaats van de bekende Fast Show op het vliegveld in Drachten. Op de Airstrip Drachten zal over een afstand van 402 meter (een kwart mijl) met twee voertuigen tegen elkaar geracet gaan worden voor het afleggen van de snelste afstand.

Men kan hier zowel met motoren als hele bijzondere auto's snelheden bereiken tot 250 tot 300 kilometer per uur en kan kennismaken met tal van professionele raceteams uit heel Europa die de dragracesport op serieus niveau uitvoeren. De klassen variƫren van junior dragbike's en cars, 'streetlegal' auto's en motoren, tot auto's en motoren met dikke slicks en wheelie bars. Zo keren onder andere de junior dragbikes uit de UK terug naar Drachten. Naast deze diverse proclasses zullen er ook een aantal zeer snelle en spectaculaire streetlegal auto- en motorracers te zien zijn. Info op de www.fastshow.nl.

Voetbaltoernooi

HARKEMA - Zaterdag is het voorbereidingstoernooi voor regionale voetbalclubs in Harkema.

In groep A strijden gastheer Harkema Opeinde, Surhuisterveen en Rijperkerk om een finaleplaats en in groep B Noordbergum, Houtigehage en Zwaagwesteinde. De beide groepswinnaars komen tegen elkaar uit in de finale. Het toernooi op sportpark De Bosk begint om 14.00 uur. Na afloop van het toernooi is er een barbecue en livemuziek met medewerking van zanger Douwe Kamminga.