Palingroken

FEANWALDEN – Zaterdag was het open kampioenschap palingroken Noord Oost Friesland. De organisatie kon 22 palingrokers verwelkomen in het Bûtenfjild. Winnaar werd Wessel de Vries, die tevens de Geke Wijnsma-bokaal won.

De jury van vier deskundigen beoordeelde de gerookte paling en was van mening dat deze van zeer goede kwaliteit was. De onderlinge verschillen waren dan ook niet groot. De palingen werden beoordeeld in de categorieën reinheid, opensnijden, uit het vel en gaarheid. De meeste punten konden worden verdiend op het onderdeel smaak. 1. Wessel de Vries. 2. Dikkie de Haan. 3. Eddie de Roos jr., 4. Douwe van der Weide. 5. Henk de Bruin. 6 Martin Feddema.

Judo-examens

OENTSJERK - Vrijdag deden de jeugd-Jiu Jitsuka's van FMT Sport examen voor een nieuwe slip of band. Eline Bijlsma slaagde voor de gele band. Oranje banden waren er voor Jochum Pasma, Matthijn Plantenga, Sil Velstra en de broers Jorn en Stefan Kamstra. Een groene band was er voor Tjeerd Pasma, Anouschka van der Haag, Pieter Eelke Halma. Christian Visbeek, Oane de Jong en Mathan Bendek behaalden de blauwe band. De bruine band werd gehaald door Ruben Bijlsma en Thomas Terpstra.