Zonnewende excursie

HOLWERD - Op woensdag 21 juni, tijdens midzomernacht, van 20.30 tot 22.30 uur is er een excursie in het thema van deze zonnewende. Benieuwd naar dit gebied? Kies dan voor deze avondexcursie en geef je uiterlijk een werkdag van tevoren op via www.itfryskegea.nl of 0512–381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,-. Laarzen zijn onmisbaar vanwege de slikkige ondergrond en een verrekijker is aan te bevelen.

Zomerpolders, kwelders en slikvelden

Noard-Fryslân Bûtendyks is uniek. Zo'n uitgestrekt landschap met zulke vergezichten is heel bijzonder in Nederland. Als je vanaf de dijk richting Waddenzee loopt zie je de begroeiing veranderen. Geleidelijk wordt de invloed van het zoute zeewater groter. Gras wordt kweldergras, en verdwijnt dichter bij zee volledig om plaats te maken voor planten als schorrekruid en zeekraal die goed tegen overspoeling met zout water kunnen. Tot de begroeiing geheel verdwijnt en je terecht komt in de slikvelden met de rijsdammen.

Welcome to The Village
theaterprogramma

LEEUWARDEN - Het Leeuwarder festival heeft haar theaterprogramma rond: naast Club Guy & Roni zijn voorstellingen van onder meer Saman Amini, De Warme Winkel, Skoft & Skiep en Igor Vrebac te zien. Welcome to The Village verdubbelt hiermee haar theaterprogramma ten opzichte van vorig jaar. Kaarten voor het festival, 21-22-23 juli in de Groene Ster (Leeuwarden) zijn te koop via de website.

Om je festivaldag met een goed gevoel én een goedgevulde maag te beginnen, is er de Skoft&Skiep Bingo Brunch. Er zijn twee belangrijke uitgangspunten bij dit spel: sharing is caring en zingen is swingen. Naast een fijne brunch, muzikale intermezzo's door de Oldies en een hilarische bingo, steekt er een maatschappelijke boodschap achter dit programma. En dat past precies bij Skoft&Skiep, een jong Noordelijk collectief bestaande uit theatermakers Karel Hermans, Aukje Schaafsma en Tatiana Pratley. Meer informatie over het festival en het gehele programma tot nu toe is te vinden op www.welcometothevillage.nl.

Zomerfair

KOOTSTERTILLE - Basisschool Oranje Nassau organiseert vandaag van 16.00 tot 19.00 uur een leuke Zomerfair. Er is van alles te doen. Lekker eten, een springkussen, schminken en natuurlijk een Rad van Fortuin. Leuk voor jong en oud dus. Met de opbrengst wordt een schoolplein in Sri Lanka opgeknapt, dit in samenwerking met Stichting Sajith (www.stichtingsajith.nl). De Zomerfair vindt plaats aan de Linthorst Homanloane.