Spreukentocht in Earnewald

EARNEWALD - Zondagmiddag 25 juni komt de Freule von Dampo thoe Langeslootten om 13.30 uur bij de Ringvaart, tegenover Toeristenbureau Earnewâld, de eerste kokels binnenhalen. Het het Rispingefeest van de KOKEL wordt gevierd en met elkaar wordt de nieuwe oogst feestelijk binnen gebracht naar It Kokelhûs fan Jan en Sjut.

Aansluitend start de Spreukentocht door Earnewâld. Om 14.30 uur vanuit het Museum it Kokelhûs. Kosten: €3.50 per persoon. De spreukentocht gaat langs de Friese spreuken op betontegels die door Earnewâld liggen. De start vanaf museum It Kokelhûs aan de Wiidswei loopt dan via de Ds. Offerhausweg langs de haven. Onderweg vind je de 'Friese' spreuken. Langs het Toeristenbureau Earnewâld aan de P. Miedemaweg, over het bruggetje en het parkeerterrein ga je langs het water weer naar de Wiidswei. Op het Skûtsjeplein aan de Wiidswei is nog een tegel vinden. De terugweg is langs de spreuk aan de Wiidswei weer naar It Kokelhûs fan Jan en Sjut. De tocht duurt een uur. De opdracht is met papier langs de spreuken lopen en de oplossing maken. Inleveren kan weer bij het Kokelhûs. De kinderen worden beloont met een aardigheidje. De spreukentocht wordt georganiseerd in het kader van 'Eltse snein wat by d'ein'.

Wandeling
Zwagermieden

WESTERGEEST - De stichting Elzegea houdt op woensdag 28 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur een wandeling vanuit Westergeest naar de Zwagermieden. Tijdens de wandeling wordt door de gids aandacht geschonken aan natuur en cultuur, flora en Fauna. Ook de historische oorsprong en de verbinding tussen landschap en dorp komen aan de orde evenals de ontwikkeling en het huidig beheer. Neem wandelschoenen en een verrekijker mee. Start: parkeerplaats achter de kerk in Westergeest, aan de E. Meinertswei 20, 9295 KC. Opgave bij J. Mantel: 0516-577560 of S.Schotanus: 06-29397191 (18.00 - 20.00 uur).

More-of-You-avond

DRACHTEN - Huis van Gebed Drachten organiseert op donderdag 22 juni de laatste More-of-You-avond van dit seizoen. Deze avonden zijn bedoeld voor mensen die verlangen om de God van de Bijbel beter te leren kennen. Er is aanbidding en een spreker. Op 22 juni zal Jennifer de Jongh spreken over het onderwerp 'De Bergrede, het DNA van het Koninkrijk van God'. Jennifer komt uit Den Helder en bouwt in die plaats met haar man en haar team ook aan een gebedshuis, Den Helder House of Prayer. Gebedshuizen zijn plekken waar mensen uit alle kerken uit de omgeving welkom zijn om met elkaar God te zoeken en tot Hem te bidden. De More-of-You-avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in De Werkplaats, Burg Wuiteweg 64 in Drachten; de ingang is aan de achterkant. Er is een collecte voor de onkosten.
www.huisvangebeddrachten.nl