Turnster Lisanne Vonk van V en V Garyp werd Fries turnkampioen.
Turnster Lisanne Vonk van V en V Garyp werd Fries turnkampioen. Foto: Ingezonden

Acrogym en turnen in Rotterdam en Joure

ROTTERDAM/JOURE - In Ahoy waren afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen Acrogym en in Joure de Friese turnkampioenschappen.

Arjenne Steenbergen uit Burgum zette in Rotterdam met haar partners Iris Bergsma en Myrthe Tognini twee geweldige oefeningen neer. Het trio, dat traint bij de Acro Academy, kreeg de punten die daarbij hoorden. Ze werden niet alleen Nederlands kampioen acrogym, maar kwalificeerden zich ook voor de Europese kampioenschappen, in oktober in Polen. Arjenne mag daar dus Nederland gaan vertegenwoordigen in de categorie jeugd.
Andries Groenewoud van GVV Veenwouden werd in de jeugd C- lijn Nederlands kampioen op de onderdelen trampoline valmat, trampoline pegasus en airtrack. Bij de senioren C- lijn deed Jacqueline Osinga mee op trampoline-pegasus. Ze kwam 0,05 tekort voor het podium en werd met een score van 12,55 vierde.

Twee teams van SVK uit Kollumerzwaag deden mee met het micro teamgym in Ahoy. De turnsters sprongen op ondersteunende muziek op de airtrack en de trampoline/pegasus. Het B-team bestond uit Alissa Westerhof, Ytje de Jong, Wytske van der Veen en Margreet Oevering. Dit team werd vierde. Het C-team met Martha Rosier, Anna Nuveld, Anna Nelia Bijker en Sjoerdje Janna Venema behaalde een derde plek.

Friese kampioenschappen

In Joure waren de Friese turnkampioenschappen. Lisanne Vonk van gymnastiekvereniging V en V Garyp werd Fries kampioene bij de senioren niveau F. Met volle overtuiging turnde ze haar vierkamp op sprong, brug, balk en vloer. Ze liet alle concurrentie achter zich. Dit leverde haar de gouden medaille op en de Friese titel. De tienjarige Fenna Hoekstra van SV DFS Burgum won op niveau N3 een bronzen medaille.