Een deel van het bestuur van de te organiseren Swingnacht, (v.l.n.r.) Aafke Veenstra, Piet Kuiper, Luc Tuinstra en Jaap Melessen.
Een deel van het bestuur van de te organiseren Swingnacht, (v.l.n.r.) Aafke Veenstra, Piet Kuiper, Luc Tuinstra en Jaap Melessen. Foto: Klaas Rozema

Op 16 juni 2018 opnieuw in Burgum: Swingnacht

BURGUM - In Burgum wordt op zaterdag 16 juni 2018 weer een Swingnacht georganiseerd. De Swingnacht nieuwe stijl biedt lokale bands en artiesten een podium. Het festival wordt gratis toegankelijk. Het publiek zal drankjes met muntjes kunnen betalen die op alle locaties geldig zijn.

De organisatie bestaat uit vertegenwoordigers van RTV Kanaal 30, Culturele Commissie De Pleats en Dorpsbelangen Burgum. Ze hebben subsidie gekregen in het kader van Culturele Hoofdstad. Onder meer de Culturele Commissie, Dorpsbelang Burgum en het activiteitenfonds van de HIMBO dragen daarnaast bij. Alle betrokken organisaties vinden het belangrijk iets voor 'jongeren' te organiseren. Dorpsbelang doet dat tevens in het kader van het 125-jarig bestaan en Kanaal 30 in het kader van haar dertigjarig bestaan.

Het festival gaat lokale bands een podium bieden, uitgaansgelegenheden van Burgum promoten en het 'mienskips'-gevoel versterken.
Het dorpscentrum van Burgum functioneert tijdens de Swingnacht 2018 als festivalterrein. In alle deelnemende horecagelegenheden treden bandjes op. Ook de zaterdagmiddag voorafgaand aan de Swingnacht zullen er al optredens plaatsvinden "om in de stemming te komen."

Regionale artiesten en bandjes die willen optreden tegen onkostenvergoeding kunnen zich aanmelden via info@rtvkanaal30.nl (Luc Tuinstra). Uit de aanmeldingen wordt in overleg met de deelnemende horeca een keuze gemaakt. Horecagelegenheden die nog willen aansluiten, zijn welkom.
RTV/Kanaal 30 zal de deelnemers het gehele voorafgaande jaar promoten met interviews en het draaien van plaatjes bij de muziekprogramma's van de omroep.
Tot twaalf jaar geleden werd er jaarlijks een Burgumer Swingnacht georganiseerd, toen door de Jazzclub. Het stopte vanwege een gebrek aan financiƫn.