Gymsport Dokkum pakt nationale titel

ZWOLLE - Vier teams van Turn en Gymsport Dokkum hadden zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen acro voor de niveaus E en D, zaterdag in Zwolle. Eén team werd Nederlands kampioen.

Het juniorentrio Melissa Stuivenvolt, Ytsje de Roos en Wietske de Jong heeft niet kunnen deelnemen aan dit kampioenschap. Melissa brak donderdagavond haar bovenarm.

Senioren E Anouk Knoop en Marieke de Beer draaiden een prachtige oefening. In een zeer sterk deelnemersveld werden ze achtste van Nederland, met nog geen punt achterstand op de nummer 1.

Bij de duo's senioren D waren er twee teams die meestreden om de hoogste eer. Ook in deze categorie waren de concurrenten aan elkaar gewaagd en werd het een zeer spannende strijd tot de laatste oefening. Sanne Wolters en Jenny Lynn Kootstra zijn verdienstelijk als veertiende van Nederland geëindigd.

Shirien Elbakry en Chayenne Bosch hadden een topdag. Met een superhoge technische score van 16.400 en ook artistiek bovenin meedraaiend, kwamen ze uit op de hoogste totaalscore.
Het goud was daarmee voor het duo uit Dokkum.