Be Quick Dokkum viert feest na de promotie naar de eerste klasse.
Be Quick Dokkum viert feest na de promotie naar de eerste klasse. Foto: Monique Terpstra

Be Quick Dokkum promoveert naar eerste klasse

DOKKUM - Be Quick is na vijftien jaar terug in de eerste klas. In Ten Boer werd weliswaar met 3-2 verloren van eersteklasser Omlandia, maar na de 4-0 thuiswinst stond de teller op 3-6 in het voordeel van de Dokkumers.

Na bijna twintig minuten nam Omlandia een toch wel verrassende 1-0 voorsprong. Jeroen Scholma schoot hard en droog in de rechterhoek.

Be Quick herstelde zich snel, want een minuut later prikte de attente Rudolf Banga de 1-1 binnen na een hoekschop van Richard Kempenaar. Vervolgens kwamen er kansen voor Folkert van Dongera (kopbal) en Richard Kempenaar (schot over de lat) en ook voor Tjalling de Boer.

In de extra tijd kwam de thuisclub onverwacht en ook niet conform het wedstrijdbeeld opnieuw op voorsprong. Aanvoerder Jeroen Haan bereikte Dennis Loer met een lange bal. De slimme aanvaller aarzelde niet en verraste keeper Merwin van der Werff (vervanger voor de geblesseerde Eelke Kooistra) met een uithaal van vijfentwintig meter: 2-1. Een mooie opsteker voor de thuisclub, maar een tegenvaller voor Be Quick. Na de rust viel de derde treffer. Dennis Loer was opnieuw succesvol met een actie bij de tweede paal: 3-1.

Be Quick zag de krachten van de thuisclub wegvloeien en kwam er zelf nog gevaarlijk uit. In de extra tijd maakte invaller Robert Atema aan alle twijfel een einde. Knap loskomend van zijn verdediger, kwam hij oog in oog met keeper Bouwkamp en schoof de bal beheerst tegen het net, 3-2.

De ontlading bij Be Quick was groot. De selectie werd bij thuiskomst op het Tolhuispark uitbundig gehuldigd. Het feest, samen met de vele trouwe supporters, was fantastisch.