Het kampioensteam van BBC JO9-3.
De namen staan in het bericht.
Het kampioensteam van BBC JO9-3. De namen staan in het bericht. Foto: Lydia Annema

BBC JO9-3 overtuigend kampioen

BURGUM - Het team van BBC JO9-3 uit Burgum is kampioen geworden. Na een lastige eerste seizoenshelft kwam BBC JO9-3 na de winterstop goed op gang.

De eerste wedstrijd werd gewonnen. Na een paar wedstrijden raakte het team meer en meer op elkaar ingespeeld en de jongens voelden zich goed op de plek waar ze het beste tot hun recht kwamen. Zo scoorden Sven Nicolai, Destin van der Heijden en Vince Nicolai zodra ze de kans kregen en heersten Rutmer Bloemhof en Jorn de Nijs vaak op het middenveld. Bas de Jong en Jasper Bijlsma bleken 'het slot op deur' in de verdediging. Mocht de tegenstander in de buurt van de goal komen, dan waren Wilco Wedzinga of Niek Blom een betrouwbare sluitpost. Na winst in de eerste zeven wedstrijden, hadden de jongens tegen Opende JO9-3 voldoende aan een punt om kampioen te worden.

In de eerste helft kwam BBC op voorsprong door een goal van Destin. Voor rust kwam de wedstrijd weer in evenwicht. In de tweede helft kwam BBC weer op voorsprong door Sven. In de laatste minuut scoorde Opende tegen, maar het kampioenschap was binnen. Op de foto v.l.n.r., achter: Ronald van der Heijden (trainer/leider), Vince Nicolai, Bas de Jong, Rutmer Bloemhof, Niek Blom en Geert Wedzinga (trainer/leider). Voor: Jorn de Nijs, Destin van der Heijden, Sven Nicolai, Wilco Wedzinga en Jasper Bijlsma.