VIOD klaar voor Champions League

DRIEZUM - De twaalf beste Europese beachsoccerteams strijden deze week in Nazaré (Portugal) om de Euro Winners Cup, oftewel de Champions League voor vrouwenvoetbalclubteams.

Landskampioen VIOD uit Driezum speelde dinsdag tegen KU AZS UAM Poznan, de kampioen van Polen. Vandaag om 19.00 uur volgt de kraker tegen de nummer twee van de vorige editie Beachkick Ladies Berlin. In de laatste poulewedstrijd is Grande Motte Pyramide BS donderdag om 12.30 uur de tegenstander. Het doel van VIOD is om de kwartfinale te bereiken. De nummers twee in de poule en de twee beste nummers drie komen hiervoor in aanmerking. Via www.beachsoccer.com zijn sommige wedstrijden met livestream te volgen.

Judoka's JES

HEERENVEEN - Vrijdagmiddag zijn in Sportstad Heerenveen de clubkampioenschappen van Judo Instituut Edwin Steringa gehouden. Vanuit JES Dokkum deden twaalf judoka's mee. De clubkampioenschappen waren bedoeld om jonge, onervaren judoka's te leren aan toernooien mee te doen. JES Dokkum had een aantal winnaars. Alle kinderen kregen een prijs.