De voetbalmeiden van BBC MO17-2 zijn kampioen. Foto: Ingezonden

Voetbalnieuws in de regio

JISTRUM - VV Jistrum trekt zich terug uit de standaard vijfde klasse van het zaterdagvoetbal en gaat volgend seizoen spelen in de reserveklasse met onder andere een eerste elftal.

"Al met al zijn er te weinig selectiespelers en is er tevens het besef in de huidige groep dat er op deze manier te weinig vertrouwen is om op dezelfde voet verder te gaan", aldus het bestuur. Hoofdtrainer Sjouke Borger stopt bij VV Jistrum.

BURGUM - De voetbalmeiden van BBC MO17-2 uit Burgum zijn vorige week kampioen geworden in de eerste klas 2016/2017.

De tegenstander deze dag was vv Drachten MO17-1. BBC had de eerste helft het goede spel, maar verzuimde om dit af te maken. De eerste helft bleef het bij een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd er scherper gespeeld en dit werd beloond met een 1-3 overwinning. De meiden werden in de eerste klas ongeslagen kampioen.

Van links naar rechts op de foto:
achterste rij René Feersma Hoekstra, Jouke Douma, Marijn de Boer, Nathalie Boersma, Brenda de Jong, Lianne Walstra, Vera Bierling, Inez van der Veen, Hylke Walstra en leider Tjitze de Jong. V.l.n.r. voorste rij: Carmen Boek, Marije Tilkema, Fenny Gros, Rochelle Boersma (keeper), Lejla Kadic, Marrit Hartholt en Mirthe Roorda.