Paardensport

DROGEHAM - Chinouk Weststrate van HSV It Bytling uit De Westereen heeft woensdag 17 mei met Liberty's Contessa de la Luna tijdens de tweede dag van de Hypo Cup in Drogeham in de klasse B-dressuur categorie DE een tweede plaats behaald met 198,5 punten en een vijfde plaats met 189 punten.

Over beide wedstrijddagen werd van alle deelnemende combinaties (meer dan 80) een totaalklassement opgemaakt en hierin eindigde Chinouk op de zesde plaats. Geeske Elzinga nam zondag met haar paard Zwaan deel aan een endurancewedstrijd in de omgeving van Zorgvlied. Zij reden in de klasse 1 de kortste afstand van 22 kilometer. Met een gemiddelde snelheid van 10,59 kilometer per uur kwamen ze na twee uur over de finish. De snelheid was niet voldoende om in de prijzen te vallen, maar wel goed voor een promotiepunt.

Donderdag 18 mei reed Joƫlle van der Craats van PSV De Ypeyruiters uit Hurdegaryp met haar pony Hedwig in Oentsjerk twee proeven in de klasse M2. Met 199,5 en 199 punten behaalde zij twee keer een eerste prijs.
Gerda van der Lei uit De Tike deed zaterdag mee aan een springwedstrijd in Noord-Sleen. Met haar pony Energy won ze tweemaal een eerste prijs in M-springen. Ze rijdt voor LR/PC de Marruters uit Eastermar.