De zaalvoetbalsters van VIOD Driesum kwamen tekort tegen OS Lusitanos, in zwarte tenues. Foto: Meint de Vries

Zaalteam VIOD verliest van OS Lusitanos: 5-1

AMSTERDAM - Tweevoudig Nederlands kampioen OS Lusitanos uit Amsterdam was vrijdagavond de laatste tegenstander van de zaalvrouwen van VIOD in de strijd om twee tickets naar de eredivisie.

Na twee ronden had VIOD nog geen misstap begaan in de play-offs. Vooraf wisten de Driezumers dat ze minimaal gelijk moesten spelen. Theoretisch bestond namelijk de kans dat OS Lusitanos en Exstudiantus uit Zwolle bij verlies van VIOD op gelijke hoogte zouden komen. Omdat VIOD een minder gunstig doelsaldo had, zou dit uitschakeling betekenen. VIOD verloor na een prima eerste helft (1-0) uiteindelijk met 5-1 en mist promotie naar de eredivisie. Het scheelde maar weinig.

VIOD begon furieus aan de wedstrijd en na zeven minuten was het Aafke de Hoek die van afstand scoorde en dus VIOD op een 1-0 voorsprong zette. Binnen twintig seconden van de tweede helft scoorde Petra Verbeek, na een mooie combinatie, de gelijkmaker. VIOD kwam deze klap niet meer te boven en werd getrakteerd op hogeschool zaalvoetbal. Dit leidde uiteindelijk tot een 5-1 nederlaag. Het is geen schande om te verliezen van één van de beste teams uit Nederland, met onder andere Dyanne Bito, elfvoudig international op het veld. OS Lusitanos gaat het nieuwe seizoen, na een sabbatical year, zeker weer meedoen in de titelstrijd. Het zaalteam van VIOD kan terugzien op een geweldig eerste seizoen. Zonder puntverlies werd het kampioenschap in de hoofdklasse behaald en ook de KNVB-beker district Noord pronkt nu in de prijzenkast van het team van Jouke Dantuma en Bas van der Leij. Het volgende doel is om in de strijd om de landelijke KNVB-beker een aantal ronden te overleven. Daarnaast gaat VIOD door op de weg die moet leiden tot eredivisie.