Een deel van de succesvolle turnploeg van GVV.
Een deel van de succesvolle turnploeg van GVV. Foto: Ingezonden

GVV-turners in de prijzen, goud Chantal Hietkamp

LEMMER - Zaterdag werden in Lemmer zowel de districtsfinale turnen voor niveau 15 tot en met 11 gehouden als de Noord Oost Nederland finale voor niveau 10 tot en met 6.

In de districtsfinale mocht Mo Aho Nuur van GVV Veenwouden bij de categorie benjamin niveau 14 op het podium komen voor de bronzen medaille. Ties van Kesteren won in de categorie pupil niveau 14 zilver en ook Tom van den Bremer mocht op het podium komen, voor de bronzen medaille bij de categorie benjamin niveau 13.

Bij de Noord Oost Nederland Finale kwamen Joris Veenstra, Andries Groenewoud, Erwin Lefferts, Fabian de Vries, Tomas Veenstra, Japser Woudwijk en Stefano Tienstra in actie. Fabian de Vries bereikte bij de Noord Oost Nederland Finale het podium en nam de zilveren medaille in ontvangst. Pieter de Hoop, Joris Veenstra, Johan Postma en Stefano Tienstra komen op 20 mei in actie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam. Onderaan op de foto van links naar rechts: Pieter de Hoop, Ties van Kesteren, Joran van der Wal. Boven: Tom van den Bremer, Stefano Tienstra, Jasper Woudwijk en Mo Aho Nuur.

Chantal Hietkamp van V&K Stenenman Harlingen deed zaterdag mee aan de Noord Nederlandse toestelfinale in Vries. De turnster uit Kollum kreeg op het onderdeel brug goud. Op balk liet ze een prachtige en strakke oefening zien, beloond met goud. Op vloer werd ze vierde en op sprong won ze zilver.
Op 20 mei gaat Chantal naar het NK turnen en op 21 mei naar de NK toestelfinale.