De groen-gelen verloren vooral in de tweede helft tegen sc Haulerwijk.
De groen-gelen verloren vooral in de tweede helft tegen sc Haulerwijk. Foto: Ingezonden

Ropta Boys brengt zichzelf diep in de problemen

Algemeen

Het had een mooie middag kunnen worden bij winst. Dan was de nacompetitie namelijk veilig gesteld en directe degradatie afgewend. Hoe anders zou het lopen na negentig minuten voetballen in deze degradatiekraker. Met name de tweede helft leek het of sc Haulerwijk het besef van de benodigde winstpunten meer had dan de groen-gelen uit Oosternijkerk e.o.

Ropta Boys startte niet slecht en creëerde meteen wat kleine kansjes. Het duurde tien minuten voordat Haulerwijk bij de goal van keeper Frans Postmus opdook, maar ook dit kleine kansje ging voorlangs.

Bijna doelpunt van keeper

Met de wind in de rug gingen de lange uittrappen van keeper Postmus over de verdedigende linie heen en in de twaalfde minuut was er zelfs bijna een goal van Postumus! Maar de Haulerwijk-doelman kon nog net op tijd en met moeite de bal pakken.

Halverwege de eerste helft was het spits André Turkstra die zijn inzet eerst op de paal zag belanden, maar de rebound net over de keeper van Haulerwijk heen kon koppen. De inkomende verdediger kon de bal niet meer weg krijgen en zag deze over de lijn de goal in stuiteren: 1-0.

Voorsprong duurt 8 minuten

Met deze voorsprong kon Ropta Boys op zoek naar meer doelpunten, maar acht minuten na de openingsgoal scoorde Haulerwijk de gelijkmaker en was Ropta Boys terug bij af. De thuisclub bleef de aanval zoeken, maar echt gevaarlijk werd ze niet.

In de vijfendertigste minuut kreeg Haulerwijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied die keihard in de linkerhoek werd getrapt om zo de voorsprong te pakken: 1-2. Ropta Boys kon zich geen verlies permitteren en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was op slag van rust wederom een lange trap van keeper Postmus die goed werd doorgespeeld door Lieuwe Sijtsma op Rutger Torensma. Torensma faalde niet en schoot de bal hard in de korte hoek: 2-2. Een mooie opsteker om zo de kleedkamers op te zoeken.

Haulerwijk scherper

Haulerwijk leek beter uit de kleedkamer te komen en ook meer het besef te hebben dat er gewonnen moest worden. Het eerste kansje was nog voor Ropta Boys, maar in dezelfde minuut was er ook alweer een kans voor Haulerwijk.

Beide ploegen hadden het vizier nog niet op scherp, maar dat van Haulerwijk werd wel scherper. Erik de Vries gaf een mooie, maar iets te harde voorzet op Geert Linthof, die zijn kopbal naast de goal zag verdwijnen. Haulerwijk creëerde een grote kans, maar ook deze inzet ging in het zijnet.

Lange tijd 2-2

Haulerwijk bleef gevaarlijker voor de goal en toonde veel meer inzet dan Ropta Boys. De razendsnelle spits draaide zichzelf vrij voor de goal, maar oog in oog met keeper Postmus en de hoek voor het uitzoeken, schoot hij simpel in de handen van de keeper.

Eindstand 2-3

Kort daarna kreeg de spits van Haulerwijk weer een grote kans en deze keer faalde hij niet: hij liet Postmus kansloos: 2-3. Er waren nog maar tien minuten op de klok. Ropta Boys ging met veel mensen naar voren en moest alles op alles zetten. Erik de Vries gaf wederom een goede voorzet, maar Geert Linthof kon zijn voet er net niet hard genoeg tegen aan krijgen, waardoor de keeper simpel op kon pakken.

Het lukte Ropta Boys niet om de bal op de goede plaats te krijgen en Haulerwijk kon simpel wegwerken om zo de wedstrijd uit te spelen voor die verschrikkelijk belangrijke punten.

Zware deceptie

Het werd een zware deceptie voor Ropta Boys en zijn aanhang. Waar men deze dag de nacompetitie veilig had kunnen stellen, zitten er met nog twee wedstrijden te gaan, nu nog maar twee punten tussen deze beide ploegen en is het nog lang niet zeker wie de nacompetitie gaat halen en wie rechtstreeks degradeert naar de vierde klas.

Nog twee wedstrijden

Ropta Boys heeft het in eigen hand en zal zijn laatste twee wedstrijden strijdend in moeten gaan. De inzet en het geloof zullen er moeten zijn, dit zijn ze op zijn minst verplicht aan de trouwe supporters die hen zowel thuis als uit elke wedstrijd weer steunen. Nog twee finales te gaan, uit tegen Rottevalle en thuis tegen Minnertsga, waar ergens de beslissing zal vallen.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 5 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 7 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 8 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 9 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 9 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 10 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 11 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12