Keeper Johannes de Groot is net op tijd bij een aanval van Rijperkerk.
Keeper Johannes de Groot is net op tijd bij een aanval van Rijperkerk. Foto: Ingezonden

Jonge spelers winnaars bij Ropta Boys tegen Rijperkerk

Algemeen

Ropta Boys uit Oosternijkerk had zaterdag op papier weer een zware tegenstander uit de top van de derde klasse B. Ropta Boys liet zien dat ze met de wedstrijd beter worden en elkaar steeds beter kunnen vinden. De wekelijkse invalbeurten van de jongens uit de JO 17 betalen zich ook uit, Zaterdag werd zelfs het winnende doelpunt gemaakt door één van deze talenten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er met een minuut stilte begonnen ter nagedachtenis aan de onlangs overleden vader van een jonge Ropta-speler die onlangs zijn debuut in het eerste elftal maakte.

‘Honderd procent-kans’

Hierna begon Ropta Boys sterk en na zes minuten had Rutger Torensma de score moeten openen toen een ‘honderd procent-kans’ door een katachtige beweging van de Rijperkerkgoalie gekeerd werd. Hij viel letterlijk op de bal, waardoor deze niet verder rolde en de voorsprong niet door ging.

Na een kwartier kon Rijperkerk aanvallen en via drie schijven de bal achter keeper Johannes de Groot schuiven: 0-1. Maar zoals elke week werden de mouwen op gestroopt en gingen de Ropta’s op zoek naar de gelijkmaker. Erik de Vries wist na een lange solo André Turkstra te bedienen, die zijn schot net over zag gaan.

Rakelings naast gekopt

Meteen daarna was er gevaar aan de andere kant door een fout in de verdediging, maar door goed optreden van Gosse Jan Visser werd een grotere achterstand voorkomen. Een vrije trap van Ropta Boys werd rakelings langs de verkeerde kant van de paal gekopt door Jacob Mooibroek.

Kort na deze kans was er dan toch de bevrijdende treffer na een prachtige voorzet van de supersnelle Hendrik Willem van der Vorst op Rutger Torensma, die ijskoud de bal in de goal schoot. Deze jongeling bewees weer eens hoe ontzettend technisch begaafd hij is en een aanwinst is voor de A-selectie.

Ruststand: 1-1

Net voor rust was het wederom Torensma die met een prachtige sleepbeweging zichzelf vrij kon spelen en zo vrij voor de goal kon komen. Maar zijn inzet raakte de paal, waarna de verdediging van Rijperkerk de bal weg kon werken. Keeper De Groot haalde net voor rust nog een bal uit de hoek, zodat 1-1 de ruststand was.

Na de theepauze ging Ropta Boys op zoek naar de winnende goal. Daardoor kwam er achterin ook de nodige ruimte voor Rijperkerk. Het spel golfde op en neer en Ropta Boys kreeg kansjes via Erik de vries en Hendrik Willem van der Vorst, die hun inzet net naast zagen gaan.

Over en weer kansen

Ook Rijperkerk kreeg wat kansjes. Keeper De Groot moest handelend optreden na een goed schot die hij net over zijn goal kon tikken.

De nog maar zestienjarige Jan Bandstra werd ingebracht door trainer Elmendorp en die bleek van grote waarde. In de achtentachtigste minuut zette Bandstra goed door . Hij kon zichzelf tot in het strafschopgebied werken, waarna hij het kunstleer koelbloedig in de rechterhoek plaatste: 2-1. Ropta Boys speelde hierna de wedstrijd simpel uit: een verdiende overwinning was binnen.

Zevende op de ranglijst

Voor het publiek was het een aantrekkelijke wedstrijd waarbij over en weer kansen kwamen. Onder leiding van de prima voetballende Geert Linthof stond de verdediging van Ropta Boys goed, zowel verdedigend als opbouwend. Ook Erik de Vries liet zich deze wedstrijd goed zien als nestor door het spel te verdelen en bekeken passes te geven. Hier ontstond vaak gevaar uit voor Ropta Boys. Danzij deze prachtige overwinning klimt Ropta Boys naar de zevende plek op de ranglijst.

Actueel

Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 21 minuten geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 1 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 2 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 2 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 3 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 4 uur geleden