Ropta Boys matchwinnaar tegen tiental van SC Twijzel

Algemeen

Onder prachtige nazomerse omstandigheden werd de thuiswedstrijd tegen SC Twijzel gespeeld. Ropta Boys liet zich de eerste twintig minuten van de wedstrijd volledig terugdringen en gaf SC Twijzel veel ruimte. Hierna werd orde op zaken gesteld en nam Ropta Boys het over om met name de rest van de eerste helft de bovenliggende partij te blijven.

De groen/gele formatie begon niet overtuigend, liet SC Twijzel opbouwen en kreeg geen vat op de wedstrijd. Na tien minuten kreeg SC Twijzel drie corners op rij die allemaal door de zeer goed keepende Johannes de Groot uit de goal werden gewerkt. Met name de middelste corner die door een been van Ropta werd geraakt kon hij met een katachtige reflex net naast de paal tikken. Helaas werd er tien minuten later wel gescoord door SC Twijzel na een snelle uitbraak. Na deze goal nam Ropta Boys het over en creëerde een levensgrote kans via Erik de Vries op Rutger Torensma die de bal op de lat kopte. Kort daarna gaf Geert Linthof een prachtig bekeken balletje tussen de verdediging door op Erik de Vries die de bal net naast de goal schoot. Het lukte voor rust niet om de bal tussen de palen te krijgen maar er werd stukken beter gevoetbald.

Ropta Boys kwam goed uit de rust en na drie minuten via een prachtige voorzet van Rutger Torensma was het Erik die Vries die als een adelaar in de lucht hing en de bal net over de keeper onder de lat kopte en zo de prachtige gelijkmaker scoorde. SC Twijzel wist nog een keer op te stomen en de rechtervleugelaanvaller was de goalie van Ropta Boys al voorbij maar Geert Linthof wist de bal voor de lijn weg te werken. Ropta Boys heeft de altijd bewegende en snelle Hendrik Willem v/d Vorst in de gelederen die ook nu de bal goed op de midden mee kon nemen en de achterlijn opzocht waarna hij een prachtige pass op de goed inlopende Rutger Torensma gaf die de bal simpel in kon tikken en hiermee de belangrijke voorsprong nam. Kort hierna zag de scheidsrechter zich genoodzaakt een speler van SC Twijzel zijn tweede gele kaart te geven na een overtreding en kwamen ze met tien man te staan. SC Twijzel leek hier geen hinder van te hebben en ging vol in de aanval. Ropta Boys liet zich teveel terugdringen en haalde te laat de voorzetten eruit waardoor SC Twijzel enkele malen gevaarlijk kon worden. Met zo nu en dan kunst en vliegwerk van de achterhoede werd een doelpunt van SC Twijzel voorkomen en kon Ropta Boys het uitspelen tot het eindsignaal om zo wederom belangrijke punten te pakken.

Na een slechte start van de competitie zijn er nu twee winstpartijen op rij met wederom zo nu en dan prima voetbal. De equipe van trainer Elmendorp en leiders Beeksma en Kool lijken steeds beter op elkaar ingespeeld ondanks dat er nog steeds enkele belangrijke spelers geblesseerd zijn zoals de gebroeders v/d Voort. Ook de altijd degelijke Jacob Mooibroek moest noodgedwongen gewisseld worden door een lichte blessure. Hopelijk is Mooibroek volgende week voldoende hersteld om tegen het altijd lastige en goed spelende Leovardia weer in de basis te beginnen.

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 2 uur geleden