Afbeelding

Strijdlustig Ropta Boys pakt eerste 3-punter

Algemeen

De laatste wedstrijd in en tegen Wykels Hallum stond nog vers in het geheugen, toen werd er in de 85ste minuut gescoord door Ropta en lieten ze de Hallumers langszij komen in de 93ste minuut. Zaterdag stond de achterhoede met name de tweede helft als een huis.

Ropta Boys begon strijdvaardig aan de wedstrijd, zette meteen aan en won veel duels de eerste tien minuten. In de 11e minuut ging het helemaal mis aan de kant van de Ropta Boys, een veel te zachte terugspeelbal richting keeper werd onderschept door Wykels Hallum en keurig breed gelegd waardoor de linker spits hem alleen maar binnen hoefde te tikken om de voorsprong te pakken. Ropta Boys voelde dat er meer in zat vandaag en zette weer aan. Rutger Torensma schoot keihard richting goal, maar zag zijn bal ver naast gaan, het was uitstel want kort daarna was het Lieuwe Sijtsma die na een mooie pass van Rudi Torensma in de 18e minuut de bal beheerst in de linkerhoek kon leggen en de stand weer in evenwicht bracht. Wykels Hallum creëerde nog een kans door een mooie voorzet die door iedereen gemist werd waardoor Ropta Boys weer uit kon breken. Het spel golfde wat heen en weer met aan beide kanten wat kansjes, tot de 38ste minuut. Toen werd een mooie lange bal achteruit doorgekopt door Andre Turkstra en binnengelopen door Rutger Torensma die als een echte spits precies op de goede plek stond. In de laatste vijf minuten had Ropta Boys meerdere kansen om de score uit te breiden, maar helaas wisten ze deze niet te verzilveren. Grote kansen van Rutger Torensma en Hendrik Willem v/d Vorst die net naast gingen of goed gered werden door de keeper. Ook Wykels Hallum creëerde nog een goede kans maar de rechtsbuiten stond buitenspel en daardoor ging de gelijkmaker niet door.

Na rust bracht Wykels Hallum spits Jurjen Bosch in waardoor ze de eerste 25 minuten veel gevaarlijker werden. Deze sterke spits gaf goede passes en is balvast wat voor meer gevaar zorgde, maar de verdediging van Ropta Boys en met name jongeling Gosse Jan Visser speelden een prima wedstrijd. Visser zat overal tussen en ook de altijd betrouwbare Jacob Mooibroek was moeilijk te passeren. In de 54ste minuut werd een voorzet van Wykels Hallum goed ingekopt en ternauwernood door Johannes de Groot uit de hoek getikt. Een prima redding van de sluitpost van Ropta Boys die ondanks een blessure de hele wedstrijd keepte. In de 59ste minuut was het Lieuwe Sijtsma die de bal op kon pikken en een prachtige pass tussen de verdediging van Wykels doorgaf op Hendrik Willem v/d Vorst die koelbloedig de bal in de hoek schoof. Na deze goal had Ropta Boys verder uit moeten lopen door zeer grote kansen voor Torensma en de jonge Sybrant Veenstra. Helaas wisten ze beiden deze kansen niet te verzilveren. Wykels Hallum gooide alles op de lange bal de laatste 10 minuten en bleef de bal naar voren pompen. De verdediging van Ropta Boys hield goed stand en gaf geen grote kansen meer weg.

De eerste competitiepunten zijn binnen gehaald door een zeer strijdlustig Ropta Boys. Er werd fel gevoetbald en veel strijd geleverd. Er stonden ook weer veel jeugdige spelers in de basis en op de bank. Door twee halve seizoenen vanwege Covid-19 moeten zij er nu ineens staan, waarbij ze normaal de tijd zouden krijgen om rustig op te bouwen richting de derde klasse. Groot respect voor deze jongens voor hun inzet en voetbalkwaliteiten. Trainer Elmendorp kan trots zijn op zijn team.

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 5 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 6 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 6 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 7 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 8 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen gisteren
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen gisteren
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12