Jacob Hendrik Heeringa viel als jonge speler in en scoorde al snel voor de groen-gelen! Foto: Ingezonden

Ropta Boys sluit bekerreeks winnend af tegen Suameer

Algemeen

Het eerste elftal van trainer Yko de Boer van Ropta Boys in Oosternijkerk heeft in de laatste bekerwedstrijd tegen Suameer  knap gevoetbald. Een zeer aanvallende thuisploeg zette veel druk op de gasten. Dit leverde uiteindelijk drie doelpunten op en een goede basis richting de eerste competitiewedstrijd.

Meteen vanaf de aftrap werd er naar voren gevoetbald, dit leverde in de tweede minuut al een kans op. Een lange bal van Geert Linthof op Hendrik Willem van der Vorst, die echter net naast mikte. In dezelfde minuut was het ook Tjidsger Braaksma die de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoof.

Na een paar minuten had Van der Vorst moeten scoren toen hij oog in oog met de keeper kwam, maar zijn schot ging recht op de Suameer-keeper af. Rutger Torensma haalde uit in het strafschopgebied, maar de keeper redde nu ternauwernood door de bal nog te raken.

1-0 na tien minuten

Alles bleek uitstel, want na tien minuten was het wederom Van der Vorst die de bal onderschepte en Torensma in staat stelde om de bal koelbloedig langs de keeper van Suameer te schuiven.

De gehele eerste helft bleef Ropta Boys de betere ploeg en speelde aanvallend voetbal. André Turkstra kreeg nog een grote kans na een voorzet van Nik van der Voort, maar hij zag zijn kopbal net over de goal gaan. Net voor rust brak Suameer uit en gelukkig voor Ropta Boys ging het schot in het zijnet.

Na rust werd de aanval meteen weer gezocht met Erik de Vries, die zijn schot gekeerd zag door de keeper van Suameer. Rutger Torensma liet zich net wat te ver naar de zijkant drijven, waarna zijn inzet in het zijnet belandde.

Jonge wisselspelers

Trainer Elmendorp bracht twee zeer jonge wisselspelers in het veld: Jacob Hendrik Heeringa en Sybrant Feenstra, die beiden spelen bij de JO-17. Heeringa werd meteen aangespeeld en zag zijn eerste schot net naast gaan. De volgende actie, na een prachtige doorspeelbal van Torensma, werd zeer beheerst door Heeringa in de rechterhoek geschoven en zo bracht hij twee minuten nadat hij in het veld was gekomen de 2-0 op het scorebord. Die goal van Heeringa werd met luid applaus door het publiek gevierd.

Ropta Boys bleef aanvallen en creëerde nog een aantal kansen via Hendrik Willem, Lieuwe Sijtsma en de zeer goed spelende Rutger Torensma. Uiteindelijk was het Van der Vorst die de 3-0 scoorde en meteen de eindstand bepaalde.

Tweede in bekerpoule

Drie mooie punten voor de equipe van David Elmendorp die zijn ploeg aanvallend zag voetballen. Met twee overwinningen een keurige tweede plaats in de bekerpoule. Komend weekeinde start de competitie voor de groen-gele formatie voor lijfsbehoud in de derde klas.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 10 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 11 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 12 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 13 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 14 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 15 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 16 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 17 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 19 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53