De 16-jarige invaller Sietze Veenhuizen (roodgroen) in duel met uitblinker Robin Feenstra. Foto: Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 kan hoge verwachting niet waarmaken

Algemeen

’t Fean ’58 uit Surhuisterveen heeft het niet zo met tegenstanders uit De Wâlden. Na het gelijkspel tegen Veenwouden en het verlies tegen Kollum werd zaterdag 6 november een nederlaag geleden tegen het bezoekende Zwaagwesteinde (0-1).

Door Jacob Hielema

De Feansters, tweede op de ranglijst, konden hun hoge positie op de ranglijst niet waarmaken tegen de als tiende geklasseerde tegenstander. Het werd voor de thuisclub een teleurstellende wedstrijd, die goed geleid werd scheidsrechter Pascal Souhuwat.

De Readsjes toonden zich een stugge tegenstander, die weinig weggaven. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Het spel golfde op en neer. Tot de zestien meter ging het goed, maar beide ploegen misten de creativiteit om gevaarlijke momenten af te dwingen.

Doelman Heidstra beste van ‘t veld

Te veel werd de oplossing gezocht in de lange bal. De passing was onnauwkeurig bij de thuisclub, te gehaast. Wel werden er een aantal corners afgedwongen. “Maar daarin waren we ongelukkig”, zag assistent-trainer André van der Molen. Inderdaad, ze waren te scherp voor het doel en werden een gemakkelijke prooi voor de uitstekende doelman Marvin Heidstra, die zich ook meevoetballend onderscheidde en de beste man van het veld was.

’t Fean ’58 kreeg in de eerste helft nog wel enkele kansen, onder andere door Wibo van der Werff en Bard Pultrum – die in Robin Feenstra een moeilijk te bespelen tegenstander had.

Bijna in eigen doel ‘t Fean ‘58

Zwaagwesteinde creëerde geen enkele echte kans in het eerste bedrijf. De doelman  van ’t Fean ’58 hoefde slechts één keer in actie komen en wel door toedoen van zijn eigen ploeggenoot John Notebomer. Die kreeg de bal verkeerd op het hoofd, waarna Hessel Huisman gestrekt naar de hoek moest om een doelpunt te voorkomen. De 0-0 ruststand was dan ook volkomen logisch.

Invaller Tabak brengt snelheid

In de tweede helft drong ’t Fean ’58 steeds meer aan. Trainer Minno van der Werff bracht de van een blessure teruggekomen Erwin Tabak in, waardoor er extra snelheid in de ploeg kwam. Dit bracht meer gevaar, al stond de verdediging van de bezoekers steeds op de goede plaats.

0-1 in slot wedstrijd

Door het aandringen van de thuisclub kwam er ook meer ruimte voor de bezoekers. De gevaarlijke Jan Eisma eiste een hoofdrol voor zich op. Eerst kon hij nog tot twee maal toe gestuit worden door Frank ten Hoeve en Mayk Numan. Maar in de 82e minuut zette hij voor op Jorrit Hansma, die beheerst de bal binnen tikte: 0-1. Dat werd tevens de eindstand. De laatste tien minuten maakte de 16-jarige Sietze Veenhuizen nog zijn debuut in de hoofdmacht van ’t Fean ’58.

“Zure nederlaag”

Het verlies was een grote teleurstelling voor de thuisclub. “Een zure nederlaag”, vond André van der Molen. “Het zat er vandaag gewoon niet in. Op de bank zeiden we nog tegen elkaar ‘straks valt hij nog aan de andere kant’. En dat kwam ook nog uit. Het was een teleurstellende wedstrijd. Het lag niet aan de inzet. We hadden wel meer balbezit, maar deden daar niet genoeg mee. Maar wij blijven positief”, aldus André van der Molen.

Zaterdag wacht ’t Fean ’58 in de eerste knock-out ronde van de bekercompetitie thuis Oeverzwaluwen.

Uitnodiging Paardenweegdag 20 april bij A7 Noord dierenartsen in Drachten
Heeft uw paard een gezond gewicht? Algemeen 2 uur geleden
De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 3 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 4 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 6 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 7 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 23 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 23 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 23 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen gisteren
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen gisteren
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 28 mrt, 15:00
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 28 mrt, 14:32