Hidde en Bianca Fekkes met op de voorgrond een 3d-model en krachtenberekening van een Liebherr 944R graafmachine compleet omgebouwd tot transportbandkraan.
Hidde en Bianca Fekkes met op de voorgrond een 3d-model en krachtenberekening van een Liebherr 944R graafmachine compleet omgebouwd tot transportbandkraan. Foto: Actief Media

Fekkes Mechanical Design is altijd op zoek naar technisch talent

Algemeen

Hidde Fekkes startte in 2000 Fekkes Mechanical Design in Garyp. Voor bedrijven in binnen- en buitenland bedenkt, ontwerpt en bouwt hij machines, van concept tot eindproduct. Dit doet hij met een team van acht mensen. Technische medewerkers zijn echter schaars, daarom haalt hij ze het liefst binnen als ze nog op school zitten. Apuls cijfers & Advies helpt hem en zijn partner Bianca Fekkes, die ook in het bedrijf zit, om in de dagelijkse drukte naar de toekomst te blijven kijken.

Toen het echtpaar in 2015 een wat langere vakantie nam, kwam het onderwerp pensioenopbouw ter sprake. “Wij zeiden: ‘Wij moeten nu toch wat gas gaan geven”’, zegt Bianca Fekkes. Niet lang daarna verhuisden ze het bedrijf van een kleiner bedrijfspand aan de Eendrachtsweg in Garyp, naar een grote boerderij met loods aan de Westerein in hetzelfde dorp. Een aantal jaren later werd de loods verhoogd met 3,65 meter. Volgens de ondernemer heeft het bijgedragen aan de groei van de afgelopen jaren. “Klanten zagen dat wij de ruimte hadden en zo werden de projecten ook groter.” 

Machines van 80 ton
Het ingenieursbedrijf ontwikkelt en bouwt soms onderdelen die op een keukentafel passen, de andere keer machines van 80 ton. Sinds twee jaar beschikt Fekkes Mechanical Design over een CNC-gestuurde snijtafel die tot wel 200 millimeter dik plaatmateriaal kan snijden. Ook werd er geïnvesteerd in een lijnboor en mobiele kottermachine.

De medewerkers zijn echter het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. Het is echter lastig om aan technisch personeel te komen, weet Bianca Fekkes. “Wij proberen daarom in samenwerking met de scholen leuke werkplekken te creëren, zodat jongeren hier ook na het werk- en leertraject blijven werken.” Door middel van een crossautoteam met een meer dan 700 pk sterke Toyota Starlet wordt er gewerkt aan teambuilding. 

Momenteel zoeken ze nog een werktuigbouwkundig ingenieur, meldt haar echtgenoot. “Deze persoon zou dan taken van mij kunnen overnemen, zodat ik meer tijd voor het bedrijf heb.” Kijk voor meer informatie over deze vacature op www.fekkesmechanicaldesign.nl/over-ons, bel 0511-522110 of stuur een e-mail naar info@fekkesmechanicaldesign.nl.

Apuls Cijfers & Advies denkt mee
Hidde Fekkes is blij met Apuls Cijfers en Advies als administratiekantoor. “Apuls regelt het financiële gedeelte zodat wij ons op het technische gedeelte kunnen richten.” Zijn partner vult aan: “Jan Tabak heeft altijd goede tips voor ons en motiveert ons om een stap verder te denken.”

Wilt u net als Fekkes Mechanical Design een betrokken en betrouwbaar administratiekantoor dat ook raad weet met strategische vraagstukken? Apuls Cijfers & Advies denkt met u mee.

Apuls Cijfers & Advies | Mr. Oppedijk van Veenweg 8a, Burgum | 0511-462075 | www.apuls.nl

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 12 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 12 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 13 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 15 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 17 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 18 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 20 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 21 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21