De blauwgelen van Be Quick overheersten vooral in de eerste helft tegen Joure.
De blauwgelen van Be Quick overheersten vooral in de eerste helft tegen Joure. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum ruim langs SC Joure

Algemeen

Na twee keer een gelijkspel pakten de Dokkumers nu de volle winst in de kersverse voetbalcompetitie. Het nog puntloze SC Joure keek halverwege de wedstrijd al tegen een 3-0 achterstand aan. Na de rust kwam Be Quick via een strafschop op 4-0. De ploeg verzuimde daarna het doelsaldo verder op te voeren.

Al na twee minuten viel de openingstreffer. Spits en aanvoerder Rudmer Loonstra profiteerde heel attent van de eerste de beste mogelijkheid: 1-0. SC Joure liet verdedigend nogal wat steekjes vallen en dat  resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong voor Be Quick. Ynte Koopal scoorde uit een hoekschop van Frits Veenema. Diverse spelers misten de bal en Koopal wist bij de tweede paal wel raad met de geboden ruimte.

Bulthuis keept uitstekend

Halverwege de eerste helft kwam Joure wat beter in de wedstrijd en het kreeg in korte tijd twee prima kansen. In beide gevallen bracht de sterk keepende Nanning Bulthuis (vervanger van de geschorste Niels Kuperus) op uitstekende wijze redding.

Be Quick pakte het daarna weer goed op en liep na een half uur uit naar 3-0. Veenema kwam vanaf links het strafschopgebied binnen, maar zijn inzet kon in eerste instantie nog worden gepareerd door keeper Frank Joost van der Werf. Uit de rebound schoot Gert Jan Koopmans de derde treffer binnen: 3-0.

Na rust niet beter

Na de rust werd het veldspel er niet beter op. SC Joure kon aanvallend geen vuist maken en Be Quick was vaak onnauwkeurig in de passing. Er was te weinig rust aan de bal en de aanvallen van Be Quick misten scherpte. Friso Sterrenburg raakte de lat en Veenema kwam alleen voor de keeper. De sluitpost bracht redding ten koste van een overtreding die terecht werd bestraft met een strafschop. Veenema schoot raak vanaf de elf-meter-stip: 4-0.

Uit tegen Nijland

Hidde Reitsma kreeg nog een goede mogelijkheid en Koopal schoot van dichtbij op de keeper. Koopmans was nog heel dicht bij de 5-0, maar na een fraaie aanval ging zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het 4-0 en scheidsrechter E. Wieringa vond het na 90 minuten ook wel welletjes. Zaterdag speelt Be Quick uit tegen Nijland.

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 5 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 6 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 6 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 7 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 8 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen gisteren
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen gisteren
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12