Het huidige team van Trend Keukens: Bento Sicco van der Wal, Wilko Kronemeijer, Jeannette Postmus, Erik Koudenburg en Johan Bosker. Op de foto ontbreekt Joke Huisman.
Het huidige team van Trend Keukens: Bento Sicco van der Wal, Wilko Kronemeijer, Jeannette Postmus, Erik Koudenburg en Johan Bosker. Op de foto ontbreekt Joke Huisman. Foto: Actief Media

Trend Keukens viert tienjarig jubileum: “Onze grootste kracht is dat wij nooit zijn verhuisd. Op de prijs verliezen wij het dan ook nooit.”

Algemeen

Tien jaar geleden startten Erik Koudenburg en Johan Bosker Trend Keukens aan de Stationsweg in Drachten. Een keukenzaak openen tijdens een recessie, veel mensen verklaarden hun voor gek. Toch liep het bedrijf vanaf het begin direct goed en is er de afgelopen tien jaar een constante groei geweest. Dat ze ondanks de groei gewoon in het pand aan de Stationsweg zijn gebleven, heeft volgens Johan bijgedragen aan het succes. “Onze grootste kracht is dat wij nooit zijn verhuisd. Op de prijs verliezen wij het dan ook nooit.”

De afgelopen anderhalf jaar hebben Erik en Johan het drukker dan gehad dan ooit. Bang dat de zaken door corona in zouden storten zijn ze niet geweest. “Omdat wij niet een duur pand hebben, zijn onze kosten laag”, aldus Erik. “Mocht er ooit een slechte tijd aanbreken, dan slapen wij nog steeds goed.” 

“In een grote showroom ben je zo 800 tot 1000 euro per keuken meer kwijt”
Vijf jaar geleden hadden ze wel plannen om te verhuizen, vertelt Johan. “Wij hadden een optie op een stuk grond en hebben toen tekeningen laten maken voor een nieuw pand. Het idee was om een nieuw concept op te zetten met een shop-in-shop erbij waar je ook pannen en dergelijke kunt kopen. Toen wij alles gingen doorrekenen ontdekten wij dat wij dan ook de prijzen zouden moeten verhogen. Wij zeiden toen: ‘Dan zijn wij ook onze identiteit kwijt. Dat willen wij niet!’” Johan vult aan: “In een grote showroom ben je zo 800 tot 1000 euro per keuken meer kwijt. Dat moet je wel doorberekenen.”

Uitbreiding
Er ging een streep door de nieuwbouwplannen. Een jaar later kregen ‘de jongens van de Stationsweg’ de kans om het pand naast hun keukenzaak over te nemen. Zo konden ze toch uitbreiden. Ook het team werd uitgebreid. Waar Erik en Johan eerst met zijn beiden in de zaak stonden, bestaat het team nu uit zes personen. Johan geeft aan trots te zijn op het team. “Een winkel valt of staat met goed personeel. Wij hebben goede medewerkers in dienst, dat voelt de klant ook.” Erik is dit helemaal met zijn compagnon eens. “Met het gehele team hebben wij meer dan 100 jaar ervaring in de keukenwereld.” Door deze ervaring kunnen klanten erop vertrouwen dat ze een goed advies krijgen. Al betekent dit volgens Erik wel dat klanten soms hun oorspronkelijke plannen moeten bijstellen. “Wij geven wel eens tegengas en nemen niet alles klakkeloos over. Als wij denken: ‘Dit kan beter’, dan geven wij dat eerlijk aan.”

Persoonlijk contact
Hoewel Trend Keukens door de jaren heen gegroeid is, is persoonlijk contact nog altijd één van de belangrijke speerpunten van het bedrijf. “Je krijgt ons gewoon zelf aan de telefoon”, zegt Johan. “En de keukenadviseur die jou helpt, bestelt de keuken ook zelf, om misverstanden te voorkomen.” Het gebrek aan persoonlijk contact bij andere keukenzaken was destijds één van de belangrijkste redenen om zelf een keukenbedrijf te beginnen. Erik vertelt hoe het bij het bedrijf ging, waar hij in die tijd werkte. “Op een gegeven moment kwam er een klant binnen en die zei: ‘Ik ben de Jong 45’.” Johan: “Bij andere bedrijven werden verkeerde beslissingen genomen. Dat grote sprak ons niet meer aan.”

Het gehele concept klopt
Bij het opzetten van hun eigen keukenzaak wilden Erik en Johan dat het gehele concept zou kloppen. Erik geeft aan dat dit goed gelukt is. “De kwaliteit van onze keukens is duizend punten. De apparatuur is duizend punten. De service is duizend punten. En dan is de prijs ook nog eens scherp.” Johan bevestigt dit: “Als mensen binnenkomen staan wij al met 1-0 voor.” Vanwege de focus op kwaliteit verkoopt Trend Keukens alleen A-merken. “Wij verkopen goede producten, wij verkopen geen service omdat producten constant kapot zijn”, verduidelijkt Erik.

Dat het concept Trend Keukens klopt, blijkt ook uit de hoge score van een 8.8 op www.klantenvertellen.nl. Maar liefst 98% van de 460 personen die een beoordeling hebben achtergelaten beveelt Trend Keukens aan. Zoekt u een nieuwe keuken? Erik raadt aan om dan even een afspraak te maken. “Dan hebben wij ruim de tijd om u goed te kunnen helpen. En ook voor showroomkeukens bent u bij ons aan het juiste adres.” 

Trend Keukens | Stationsweg 99, Drachten | trendkeukens.nl | 0512 - 537 437

Erik Koudenburg en Johan Bosker voor de winkel in juni 2017.
Het team in december 2016, van links naar rechts: Johan Bosker, Wilko Kronemeijer, Erik Koudenburg en Jeannette Postmus.
Johan Bosker (links) in overleg met Erik Koudenburg in oktober 2011.
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 17 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 18 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 19 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 20 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 22 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 23 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen gisteren
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00