Sociaal cultureel werker Rinske Kootstra en voorzitter Teake Vaartjes van Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum voor Glinstra State in Burgum.
Sociaal cultureel werker Rinske Kootstra en voorzitter Teake Vaartjes van Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum voor Glinstra State in Burgum. Foto: Johan ter Elst

Open week Glinstra State

Algemeen

In de week van 13 tot 18 september is het open huis bij Glinstra State in Burgum. Er vinden allerlei activiteiten plaats voor alle leeftijden gedurende deze week. “Wij willen laten zien dat Glinstra State veel meer is dan een gebouw waar ruimtes worden verhuurd”, zegt Rinske Kootstra van Sociaal Cultureel Werk Burgum (SCW). “Wij hebben met Vluchtelingenwerk, RTV NOF en het Christelijk Jeugdwerk een aantal vaste huurders, maar bieden daarnaast plaats aan tal van lokale verenigingen en clubs voor hun activiteiten.”

Bij het SCW zijn 55 vrijwilligers werkzaam om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. “Naast alle activiteiten hebben we ook nog een ruilbibliotheek (met grote letter boeken), archiefversnippering en kopieermogelijkheden”, vat Rinske Kootstra het brede belang van Glinstra State voor de mienskip verder samen.

De afgelopen maanden is een nieuwe vloer gelegd in de grote zaal en het café en bovendien is deze centrale ruimte opnieuw ‘gepimpt’. Glinstra State is dan ook helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Gedurende de openingsweek presenteren SCW en de gebruikers van Glinstra State zich door verschillende activiteiten te organiseren. “Iedereen is van harte welkom en kan vrijblijvend even een kijkje nemen, maar het is ook mogelijk om aan bepaalde activiteiten mee te doen”, aldus Rinske Kootstra. “Alleen voor de Italiaanse avond met een filmdiner en een aantal activiteiten is opgave vooraf noodzakelijk”. 

Activiteiten zijn onder andere demonstraties biljarten en bridge, kinderactiviteiten, de buurtkamer, volksdansen en country line dance. Het volledige programma is te vinden op www.glinstrastate.nl en Facebook.

Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 16 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 18 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 21 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 22 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00