Het gezellige team van Projectengineering Castelein.
Het gezellige team van Projectengineering Castelein. Foto: Actief Media

Wil jij veel afwisseling en benut je graag jouw creativiteit? Word dan constructeur of tekenaar bij Projectengineering Castelein

Zaken

Projectengineering Castelein in Burgum tekent, berekent en adviseert voor zo’n 450 bouwprojecten per jaar. Omdat het aantal opdrachten groeit zoekt het bedrijf een fulltime constructeur en een fulltime tekenaar. Volgens constructeurs Gosse Dijkstra en Remco Oosting bieden beide banen zeer veel afwisseling en vragen ze veel creativiteit.

“Wij zijn niet gespecialiseerd in één gebied, maar een specialist op alle gebieden”, aldus Remco. “Het grote voordeel voor de klant is dat wij breed inzetbaar zijn en het totaalproces goed in de gaten kunnen houden. Voor onszelf heeft dit als voordeel dat het werk veel leuker wordt.”

Het portfolio van het bedrijf bestaat dan ook uit heel uiteenlopende projecten, vertelt Gosse. “Van simpele aanbouwen, particuliere en seriematige woningbouw tot industriële projecten, sporthallen en soms zelfs waterbouwprojecten.” Remco vult aan: “Dit vraagt om veel creativiteit en je moet oplossingsgericht zijn. Een week is voor ons nooit hetzelfde.”

Bij Projectengineering Castelein werken nu vier constructeurs en één tekenaar. Ze zitten niet in aparte kantoortjes maar in één grote ruimte. Dit is een bewuste keuze, zegt Remco. “Als iemand een probleem heeft kan hij dit in de groep gooien en zo kun je met z’n allen een oplossing bedenken. Geen eilandjes dus, maar wij zijn één geheel.”

Toch is het wel belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, benadrukt Gosse. “Wij hebben een lijst met projecten en verdelen deze onder elkaar. Op een gegeven moment weet je wel wie welke projecten leuk vindt om te doen. Je bent dus geen klein onderdeel van het gehele proces, maar doet het gehele project van A tot Z en hebt veel contact met de opdrachtgever. Je hebt dus veel vrijheid.”

Om de projecten zelfstandig te kunnen voltooien is een relevante opleiding in de bouwkunde vereist. Al geeft Gosse aan dat het niveau niet het belangrijkste is. “Iemand met een mbo-opleiding is ook welkom. Willen leren is belangrijker dan diploma’s.”

Bekijk de vacatures op www.projectengineering.nl/werken-bij. Wil je ook deel uitmaken van het hechte team van Projectengineering Castelein en tekenen, berekenen en adviseren voor de meest uiteenlopende projecten? Stuur dan jouw cv en motivatie naar hr@projectengineering.nl

Projectengineering Castelein | Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 8, 9251 GA Burgum | 0511 - 43 13 14 | www.projectengineering.nl

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15