Met een droogloopmat of schoonloopmat heb je geen last meer van vieze of vochtige vloeren.
Met een droogloopmat of schoonloopmat heb je geen last meer van vieze of vochtige vloeren. Foto: Ingezonden

Droogloopmat en schoonloopmat bieden veel voordelen

Zaken

Als je geen vochtige of vieze vloeren in huis wilt, is de aanschaf van een droogloopmat of een schoonloopmat (of een combinatie van beide) een perfecte keuze. Het zorgt er niet alleen voor dat de vloeren in je woning schoon en droog blijven, ook worden lelijke valpartijen voorkomen. Wanneer je veel vocht het huis inloopt, worden de vloeren namelijk vochtig en daardoor glad. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Maar wat is nou het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat? En kun je een droogloopmat op rol kopen als je meerdere plekken in je huis wilt voorzien van droogloopmatten?

Wat is een droogloopmat?
Droogloopmatten zorgen ervoor, de naam zegt het al, dat je je schoenen droogloopt. Al het vocht, wat onder de zolen van je schoen zit, wordt door de droogloopmat opgenomen. Binnen enkele stappen zijn je schoenen helemaal droog. De droogloopmat wordt gemaakt van katoen, dit zorgt ervoor dat het vocht zo goed wordt opgenomen.

Als je een droogloopmat in je huis legt, loop je nooit meer met natte schoenen je huis in. De mat heeft een hoog absorberend vermogen, waardoor het erg goed droogt. Een droogloopmat moet regelmatig gestofzuigd worden, omdat er vuil op de mat blijft liggen. Dit komt omdat de katoenen pool plat blijft liggen. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat je geen vuil naar binnen loopt. Hou je je vloer droog, dan hou je deze ook schoon. Als er water op de vloer ligt, wordt deze ook direct vies.

Wat is een schoonloopmat?
Een schoonloopmat leg je aan de buitenkant van de deur (dit in tegenstelling tot de droogloopmat die vaak binnen in de hal ligt). Een schoonloopmat zorgt ervoor dat je schoenen schoon geschraapt worden. De schoonloopmat wordt meestal gemaakt van nylon of kokosvezels. Je kunt een schoonloopmat kopen met een grove of een wat fijnere vezel. Deze vezels zorgen ervoor dat het vuil verborgen blijft en de getwiste vezels halen het vuil naar beneden. Het zakt als het ware door de mat naar beneden, waardoor er geen vuil op de mat blijft liggen.

Droogloopmat op rol kopen
Heb je meerdere plekken in huis waar je een droogloopmat zou willen neerleggen, of heb je meerdere huizen, dan kun je een droogloopmat op rol kopen. Je kunt de matten dan perfect op maat afsnijden. Ook kun je een droogloopmat of een schoonloopmat op maat bestellen. Je kunt ze tegenwoordig krijgen in verschillende soorten en maten, kleuren en vormen. Waar je de mat ook wilt leggen, er is altijd wel één te vinden die perfect past in je interieur. 

Wat voor mat kun je het beste kiezen?
Welke mat je ook kiest, ze hebben allebei zowel een drogende als schrapende werking. Je kunt ze ook allebei prima in je entree gebruiken. Als je kijkt naar de unieke eigenschappen van de beide matten, dan is de droogloopmat uiteraard beter om te drogen en de schoonloopmat beter om je schoenen schoon te schrapen. Je ziet dan ook vaak dat mensen een combinatie kopen van beide matten. Zo kun je buiten je schoenen schoon vegen en binnen je schoenen droog lopen.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15