Afbeelding

Apuls Cijfers en Advies kijkt verder dan alleen de cijfers

Zakelijk Zakelijk

BURGUM - Betrokken blijven bij de klanten. Voor de vennoten Nanne van der Veen en Gerard van der Ploeg van Apuls Cijfers en Advies is het heel belangrijk. In 1994 richtte Nanne van der Veen het bedrijf op als tegenhanger van de grote accountantskantoren waar klanten nummers waren. Na een kort dienstverband bij het bedrijf werd Gerard van der Ploeg vennoot.

“Ondernemers hebben een klankbord nodig”

Apuls is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met twaalf medewerkers. ”Je mag nooit op de stoel van de ondernemer gaan zitten, maar je moet er wel naast staan. Je bent eigenlijk de pastoor van de ondernemer”, aldus van der Veen. Beide ondernemers zijn trots op het mooie bedrijf dat ze hebben opgebouwd. Apuls heeft een goede naam, en heeft veel bedrijven door de crisis geleid. Van der Veen geeft aan: “Het is prachtig om bedrijven uit de problemen te helpen en vijf jaar later te zien dat de ondernemer weer echt ‘happy’ is. In goede en slechte tijden zijn wij er voor de ondernemer”.

Breed pakket

Ondernemers kunnen bij Apuls terecht voor ondersteuning bij financiële zaken. Van der Ploeg: “Ons pakket is heel breed: administratie, jaarrekeningen, fiscale aangiften en wij geven zelfs reorganisatie-advies.” Ook begeleidt het bedrijf ondernemers bij het gebruik van administratiesystemen. Apuls maakt veel gebruik van het boekhoudprogramma Minox. “Dit programma is zeer concurrerend geprijsd en eenvoudig om mee te werken”, zegt van der Veen. Geen bedrijf is echter gelijk. Daarom levert het bedrijf altijd maatwerk aan de ondernemer.

Van administratieve naar adviserende rol

Apuls geeft veel advies aan bedrijven. Van der Ploeg verwacht dat de adviserende rol nog groter wordt. “Het registeren en administreren is vrijwel geautomatiseerd.” Van der Veen vult aan: “Er wordt, onder andere door regelgeving, veel gevraagd van de hedendaagse ondernemer. Daarnaast weten ondernemers vaak meer van administratieve zaken dan vroeger. Ondernemers hebben nu een klankbord nodig.”

Het team van Apuls werkt graag met cijfers. Van der Veen benadrukt echter dat zij nooit alleen op cijfers sturen. “Een bedrijf is veel meer dan cijfers, het gaat om de samenhang in een bedrijf”.

Grote groeiplannen voor de toekomst heeft Apuls niet. “Wij willen de komende jaren met dit mooie team kwalitatief hoogwaardige dienstverlening blijven leveren”, geeft van der Veen aan. Werkplezier is voor beide heren heel belangrijk. ”Voor de klant iets goeds kunnen betekenen, geeft veel voldoening”.

Afbeelding
Concert Egerländerkapel Die Dorfplatz Musikanten in Hurdegaryp Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Theun de Vries-lezing van Sander Terphuis over vrijheid en verzet Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Friese begroting 2023 realistisch en terughoudend Politiek 15 uur geleden
Afbeelding
Open dag Cultuurcentrum de Wâldsang Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Waterpark Zwartkruis is met A+++-vakantievilla’s klaar voor ‘energiebewust recreëren’ Zaken 17 uur geleden
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 27 sep, 18:51
Afbeelding
Friese oud-studenten RUG en ‘de taalkracht van het Fries’ Algemeen 27 sep, 13:57
Afbeelding
Oudega aan het water steeds meer zichtbaar Algemeen 27 sep, 12:00
Afbeelding
Zeilvereniging Eendracht Maakt Macht Earnewâld viert 150-jarig jubileum Algemeen 27 sep, 11:07
Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 27 sep, 10:20
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 27 sep, 07:30
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 26 sep, 16:58