Five Pack wint laatste wedstrijd van het seizoen

Sport Sport

RODEN -Zaterdag speelden de basketballer van Five Pack uit Ureterp de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Flying Red uit Roden. En aangezien een aantal spelers stopt is dit tevens het einde van het eerste team uitkomend in de landelijke tweede divisie.

Aan de hand van guard Mike Clarck, goed voor negen punten in het eerste kwart, sloten de Ureterpers het kwart af met een kleine winst 16-21.
In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid. Five Pack verdedigde slordig en leed vaak balverlies, terwijl de Rodenaren met scherp schoten. Five Pack stond te dromen onder het bord, zodat Flying Red opvallend veel aanvallende rebounds kon pakken. Ruststand 42 – 38.

Na een donderspeech in de pauze kwam Five Pack als herboren uit de kleedkamer.
Een aantal driepunters van Martijn Wielinga en scores onder het bord van center Lennart Hoving bracht Five Pack op voorsprong.  Tegen het einde van het derde kwart schakelden de Ureterpers een tandje bij. Het derde kwart werd dan ook gewonnen: 53-60.
In het vierde kwart stond de Ureterper verdediging onder leiding van Roelof Dolfijn en Raymond Krakou als een huis. Flying Red wist slechts vier keer te scoren.

Aanvallend ging het ook beter lopen. Jesse Hassell wist na prachtige moves onder het bord te scoren, terwijl Edo Slump regelmatig naar de vrijeworplijn mocht omdat zijn tegenstander hem onreglementair probeerde af te stoppen. De eindstand was 61-82.

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 4 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 5 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 5 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 6 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 7 uur geleden