Waterpolodames DraGor verliezen

Sport Sport

DRACHTEN - Zaterdagavond werd gestart met de enige wedstrijd die in de Welle te Drachten wordt gespeeld. De waterpolodames van DraGor verloren van Middelsé-Skelp.

In het eerste kwart werd de pressing iets te letterlijk genomen aangezien er drie uitsluitingen waren van Amarens Gaikema, Esther de Haan en Imke van der Meulen. De manmeersituaties werden allemaal verzilverd door de tegenstander, waardoor er een achterstand van 0-5 op het bord kwam. De twee andere doelpunten waren te hoge boogballen voor de keepster Astrid de la Fosse, die daarmee toch een maatje te klein is.

Een manmeersituatie werd door Dragor niet benut in de tweede periode en een minuut later misten de Drachtsters een strafworp, wat de ommekeer had kunnen worden. Het harde werken van Maaike de Boer werd  beloond met een doelpunt, waardoor de stand op 1-5 kwam te staan. Een strafworp voor Middelsé-Skelp werd na een overtreding door Johanna Merkus benut. Stand eind tweede kwart 1-6.

In de derde periode werd Amarens Gaikema na tien seconden uit het water gestuurd. Ze  maakte haar uitsluiting goed door een mooi doelpunt te maken. De verdediging van Dragor werd steeds sterker, mede door het slimme werk van Hermien de Boer. Suzanne Eijndhoven wist de manmeersituatie te verzilveren door een mooi schot in de linkerhoek van het doel, wat de stand op 3-7 bracht.

De eerste vier minuten van de vierde periode vallen geen doelpunten, waardoor er niet gewisseld wordt. De aanvallen waren nogal statisch en ondanks dat ze zwaar verdedigd wordt vond Maaike de Boer het doel. Een manmeersituatie van de tegenstander werd ook benut,  waardoor de eindstand 4-8 werd. Veel schoten op het doel van Middelsé-Skelp waren niet gericht in de hoek, wat een punt van aandacht is voor de dames van Dragor.

Doelpuntenmakers: Maaike de Boer 2x, Amarens Gaikema 1x, Suzanne Eijndhoven 1x

Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 19 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 20 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 22 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen gisteren
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30