Afbeelding

Centre Squash verliest koppositie

Sport Sport

ROTTERDAM - Vrijdag vertrok het eerste herenteam van Centre Squash Drachten naar Rotterdam om het op te nemen tegen de nummer 3 uit de competitie en rechtstreekse concurrent om de titel, Victoria Rotterdam. De Drachtsters moesten het deze avond doen zonder vaste waarde Thijs Roukens, die in Frankrijk zat voor de Europese juniortour.

Wel was er de beschikking over de Australische Glenn Keenan, Derk Kuiper, Joost Biezeno en Frank Staal. Even voor aanvang van de wedstrijd kreeg teammanager Sipke Wiersma het nieuws dat Victoria Rotterdam, dat ook in de eredivisie uitkomt met hun eerste heren- team, een van deze eredivisiespelers mee zal nemen in de wedstrijd tegen Drachten. Dit betekent dat alle spelers een plaats in het team naar beneden zakken, waardoor alle Drachtsters een zwaardere wedstrijd voor de kiezen krijgen.

Glenn Keenan beet het spits af in een heuse thriller tegen eredivisionist Joris Wagenaar. Na anderhalf uur spelen trok Wagenaar aan het langste eind en won met 3-1. Frank Staal trok de score weer recht door razend snel te winnen met 3-0, waardoor er nog geen vuiltje aan de lucht leek voor Drachten. Derk Kuiper, nog herstellend van een kuitblessure, miste het vertrouwen en kon geen vuist maken tegen de Rotterdammer en verloor met 3-0. Tussenstand 6-5 in het voordeel van Rotterdam.

Een overwinning van Joost Biezeno betekende de winst voor de Drachtsters. Hij kon geen potten breken en verloof in drie straight games van Stefan Welters. Hierdoor neemt Victoria de koppositie over van de Friezen met drie punten voorsprong. Utrecht verloor met 12-6, waardoor Drachten nog met twee punten voor blijft op de nummer 3. Met nog twee wedstrijden en een confrontatie tussen Drachten en Utrecht in de laatste ronde dendert Centre Squash af op een spannend slot. Komende vrijdag spelen de Friezen voor eigen publiek tegen middenmoter Ede.

De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 3 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 4 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 18 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 20 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 22 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen gisteren
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00