Fitness leerlingen speciaal onderwijs

Sport Sport

DOKKUM - In het kader van het sportstimuleringsprogramma Special Heroes verzorgt SportStudio Dokkum (SDD) in samenwerking met studenten van het CIOS een fitnessproject voor de VSO leerlingen van De Wingerd in Damwâld. Ook andere scholen binnen het speciaal onderwijs kunnen meedoen

Leerlingen die enthousiast zijn geworden door de lessen op school en het bezoek aan SportStudio Dokkum kunnen gebruik maken van een gratis Special Heroes proefabonnement waarmee de jongeren vier keer in de maand maart onder professionele en op de doelgroep gerichte begeleiding kunnen gaan sporten. Special Heroes laat jongeren met een beperking en iets meer aandacht nodig hebben bij sport ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd.

Sportaanbod op maat                                                                                                   In Friesland is Special Heroes naast de Wingerd in Damwâld ook actief op diverse speciaal onderwijs scholen van RENN4, Kentalis en SO Fryslân in Sneek, Heerenveen, Leeuwarden, Rijs en Drachten. In overleg met de projectleider van Special Heroes stellen de scholen een sportaanbod op maat samen. Het sportaanbod bestaat uit lessen onder schooltijd op school, lessen na schooltijd op school en lessen bij de sportverenigingen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen die Friesland rijk is. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Door het programma Special Heroes wordt een op maat aanbod bij de sportverenigingen gecreëerd.

Deelnemers kunnen vier keer gratis sporten: op 3, 10, 17 en 24 maart van 17.00 tot 18.00 uur. Opgave tot 1 maart via mail sport@sportstudiodokkum.nl . Of bellen met 0519-220091 of bij juf Daniëlle. Vermeld je persoonlijke gegevens en leeftijd.

Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 2 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 4 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 5 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 6 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 21 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 22 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 22 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 23 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen gisteren
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen gisteren
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 24 apr, 10:53
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 24 apr, 09:40