Afbeelding

KV Oerterp/VKC wacht nog steeds op eerste competitiepunt

Sport Sport

URETERP - De korfballers van KV Oerterp/VKC maken een tegenvallend seizoen door in de eerste klasse van de zaalkorfbalcompetitie. Het spel is zeker niet slecht, maar toch kunnen de Ureterpers geen enkele wedstrijd ‘over de streep’ trekken. Tegenstander KF De Wâlden, dat zich steeds nadrukkelijker manifesteert als titelkandidaat, was zaterdag in MFC De Wier in Ureterp zeker niet de zwaar dominerende ploeg, maar de korfballers uit Oentsjerk en Tytsjerk wonnen wel met 20-26.

Door Jelle Jeensma

De ouverture van deze wedstrijd gaf al weinig hoop voor KF Oerterp/VKC. Het tweede team, ook nog puntloos, verloor van een reserveteam van KF De Wâlden. Trainer Rob Verra van KV Oerterp/VKC heeft wel een verklaring door de aanhoudende reeks van nederlagen van zijn hoofdmacht. “Er is een aantal dames uit de selectie weggevallen. Daardoor zijn we zwakker de competitie ingegaan. We spelen best wel aardig en verliezen niet met grote cijfers, maar we vergeten steeds onszelf te belonen. Toen we 13-17 achter kwamen was de wedstrijd wel gespeeld.” Maker van die cruciale treffer was Johan Linthof van KF De Wâlden. Hij stak weer in blakende vorm, nam zijn ploeg bij de hand en nam een groot deel van de productie (zeven treffers) voor zijn rekening.

Achterstand Oerterp bij rust

Verra gaat KV Oerterp/VKC na dit seizoen verlaten. Dat heeft volgens hem niet te maken met de matige resultaten van zijn ploeg. “Ik heb prima kunnen werken met deze spelersgroep, maar het wordt tijd dat er een ander gezicht voor de spelersgroep komt.” Verra weet nog niet waar zijn toekomst ligt. “Maar ik ben in gesprek met andere clubs.”
KV Oerterp/VKC kon lang mee met VKC en kwam in de eerste helft zelfs twee keer op voorsprong door Selma Boersma (4-3) en het jonge talent Nora Jaarsma (8-7). Nadat Hessel Kinderman 8-8 had gemaakt ging KF De Wâlden bouwen aan een voorsprong. Bij rust was er een marge ontstaan van vier treffers.

De 11-14 achterstand was voor de Ureterpers nog steeds te overbruggen, maar het was duidelijk dat het een moeilijke klus zou worden. Het scorend vermogen liet KV Oerterp/VKC in het tweede deel van de eerste helft in de steek terwijl KF De Wâlden steeds beter in de wedstrijd kwam, beweeglijker was, de bal sneller liet rouleren en regelmatig scoorde. Kortom, KF De Wâlden heeft de iets completere ploeg, met gevarieerde aanvalspatronen en meer automatismen.

Voorsprong KF De Wâlden snel groter
In de tweede helft hield KV Oerterp nog even de hoop een beter resultaat levendig. Chris van Zanden bracht met twee treffers de achterstand terug tot twee treffers: 13-15. Dat was eigenlijk het laatste belangrijke wapenfeit van de Ureterpers, want het betere en effectievere korfbal was van KF De Wâlden dat de voorsprong in snel tempo uitbouwde tot acht punten. Dat was het goede moment om uitblinker Johan Linthof te wisselen. KV Oerterp richtte zich nog één keer op, maar de treffers van Martijn Huijgen en Jisse van der Schaaf waren alleen nog van belang voor de statistiek: 20-26.

Trainer/coach Sake Koelma van KF De Wâlden kon tevreden zijn. KV Drachten/Van der Wiel, een andere concurrent voor de titel, verloor verrassend van CSL, waardoor zijn ploeg nu tweede staat, achter KV Hoogkerk. “Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben geen fouten gemaakt. Het was geen gemakkelijke overwinning, want Oerterp heeft een goede ploeg”, vond Koelma. Hij ziet promotie naar de overgangsklasse als een uitdaging. “Een aantal ploegen op dit niveau kunnen we verslaan.”
Zaterdag speelt KF De Wâlden het cruciale duel tegen KV Drachten/Van der Wiel. KV Oerterp/VKC moet proberen de eerste punten te pakken van Exakwa, dat op de voorlaatste plaats staat met drie punten.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 17 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 18 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 18 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 21 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 22 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 23 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30