KC De Pein verspeelt een punt tegen VZK

Sport Sport

OPEINDE - KC De Pein mocht in de laatste wedstrijd van 2016 aantreden tegen VZK/Donkerbroek 1. De bezoekers uit de Haule stonden één punt voor op de ranglijst en beide teams zijn de laatste jaren aan elkaar gewaagd. Met een goed gevulde tribune werd er een mooie strijd verwacht, maar het duurde tot diep in de tweede helft voor de korfbalwedstrijd echt los kwam. Het werd een remise.

In de eerste helft wisten beide teams de korf moeizaam te vinden ondanks veel goede kansen. VZK wist enkele strafworpen te missen, maar ook aan Peinder zijde werden opgelegde kansen maar mondjesmaat verzilverd. De ruststand werd bepaald op een schamele 5-5 waarbij de kleedkamers werden opgezocht voor de nodige aanscherping.

Het duurde vervolgens nog een dikke tien minuten voordat de wedstrijd vorm begon te krijgen. Janna Plantinga tilde de stand met twee treffers naar 9-7 en VZK kon geen kordaat tegenoffensief leveren. Door nog enkele treffers van de Peinder dames Mariska Boonstra en Dagmar Rozema werd het gat zelfs vier punten op 12-8 en vervolgens 13-9. Met nog een kleine vijf minuten op de klok een voorsprong die uitgespeeld kan worden. De balde tolde echter net de andere kant op en elke minuut kwamen de bezoekers een puntje dichterbij. Toen in de slotminuut de 13-13 werd aangetekend floot de scheidsrechter voor het einde en zag De Pein een punt verloren gaan.

De Pein gaat hierdoor onderin de middenmoot de kerstdagen in waar een overwinning meer ademruimte had geboden. Om aanspraak te maken op een positie hoger op de ranglijst zal het spelletje wat stabieler gespeeld moeten worden. In 2017 zal als eerste de verrassende koploper WSS bestreden moeten worden in Oude Pekela, een zwaar te nemen vesting an sich.

Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 18 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 21 uur geleden
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 21 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 23 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 23 uur geleden
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen gisteren
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum Algemeen 21 apr, 19:59