Zwaagwesteinde en Anjum delen de punten

Sport Sport

DE WESTEREEN- Zaterdagmiddag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. VV Zwaagwesteinde ontving VV Anjum op sportpark De Wieken. Onder leiding van scheidsrechter D. van Gulik werd er om half 3 afgetrapt. De wedstrijd eindigde in een gelijk spel.

Zwaagwesteinde begon redelijk aan de wedstrijd wat een paar kansjes opleverde. In de zesde minuut mocht Sven Rozendal een vrije trap op de rand van de zestienmeter nemen, maar keeper Lolke Dijkstra redde knap. Verder ging het spel wat op en neer met kleine kansen voor Zwaagwesteinde en Anjum. Zo zag Anjumer Johan Boersma zijn kopbal net overgaan. In de zeventiende minuut had Wymer de Vries van Zwaagwesteinde een grote kans na een prima voorzet van Robin Feenstra. In de zevenendertigste minuut kwam Anjum op 0-1 na een corner die door Brandt Schaap knap werd binnengekopt.

Zwaagwesteinde had een dubbele wissel gedaan in de rust. Wymer de Vries en Lars Rozema werden gewisseld voor Lieuwe de Roos en Ronaldo Jansen. Zwaagwesteinde ging op jacht naar de gelijkmaker wat wel kleine kansen opleverde, maar keeper Lolke Dijkstra hoefde niet echt in actie te komen. Zo had Auke Westra een kleine kans voor de thuisclub en had Sven Rozendal een grote kans na een prima steekpass van Dennis Stienstra, maar de lat bracht redding voor Anjum. Anjum had zeker ook kansjes maar de afronding of eindpass waren niet goed.

In de zeventigste minuut kwam Zwaagwesteinde op de verdiende 1-1. Na een knappe actie van Sven Rozendal kon de vrijstaande Ronaldo Jansen simpel binnen tikken. De wedstrijd leek op 1-1 uit de draaien, maar in de zesentachtigste minuut kwam Zwaagwesteinde op een 2-1 voorsprong na weer een knappe actie van Sven Rozendal, waarna Dennis Stienstra de bal binnentikte. Zwaagwesteinde dacht de drie punten binnen te hebben. Daar dacht Klaas Jan Streekstra anders over. Na geklungel in de achterhoede schoot hij in de zeventachtigste minuut de 2-2 binnen. Over de hele wedstrijd gezien was dit een terechte uitslag.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 11 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 12 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 13 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 14 uur geleden
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 15 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 16 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 17 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30