Five Pack verliest in Groningen

Sport Sport

GRONINGEN - Beide ploegen staan gelijk op de ranglijst, maar tegen BVG 2 uit Groningen was hiervan niets te merken. De basketballers van Five Pack uit Ureterp kwamen geen moment in de wedstrijd en verloren kansloos met 73 – 48.

Five Pack begon zwak aan de wedstrijd. Door een slechte verdediging lukte het de Groningers drie driepunters op rij te scoren en uit aanvallende rebounds ook de nodige punten te pakken. Sommige spelers van Five Pack waren niet fel genoeg en ook in de aanval werd slordig gespeeld, veel gemakkelijke ballen werden gemist. Stand na het eerste kwart 26-16.

In het begin van het tweede kwart wist BVG 2 verder uit te lopen, mede door driepunters. Five Pack raakte gefrustreerd omdat er niet altijd voor overtredingen gefloten werd. Aan beide kanten werd veel gemopperd en nadat beide aanvoerders door de scheidsrechter waren toegesproken, gingen de scheidsrechters strenger fluiten.
Five Pack ging beter spelen en door driepunters van Martijn Wielinga kwamen de Ureterpers steeds dichterbij. De schutter van BVG 2, die in het eerste kwart tot 22 punten kwam, kwam in het tweede kwart door sterk verdedigen van Edo Slump tot slechts twee punten. Ook pakten de Ureterpers meer rebounds onder aanvoering van Jesse Hassell.

Het tweede kwart werd nipt door Five Pack gewonnen. Ruststand 42-34. In het derde kwart werd er aan beide kanten weinig gescoord. Het spel werd tijdelijk stilgelegd omdat er verwarring was over een score en wie de vrije worpen mocht nemen. Beslissingen werden teruggedraaid, evenals scores, kortom veel frustraties aan beide kanten. De Ureterpers wisten slechts zeven punten te scoren. In het vierde kwart geloofde Five Pack het wel. De Groningers konden de voorsprong steeds verder uitbreiden, terwijl Five Pack wederom tot slechts zeven punten kwam. Eindstand 73-48.

“We missen nog steeds een aantal spelers, maar hard werken kan altijd en dat miste ik vandaag bij sommige spelers”, aldus de Five Pack coach.

Vrijdag 16 december speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Flying Red uit Roden.