Afbeelding

SC Kootstertille kansloos tegen Harkema-Opeinde

Sport Sport

Jentje Tjepkema van VV Harkema-Opeinde, maker van de 0-1 en de 0-4, in duel met Gerbrand Waaksma (links) van SC Kootstertille. Foto: Klaas Rozema

SC Kootstertille kansloos tegen Harkema-Opeinde

KOOTSTERTILLE – De eerste tien minuten kon SC Kootstertille nog enigszins meekomen, maar het vervolg was een ongelijke strijd. Het meer uitgebalanceerde Harkema Opeinde was op alle fronten de betere en won de burenstrijd meer dan verdiend met de alleszeggende cijfers 5-1.

Het eerste wapenfeit was voor de thuisclub, maar Jouke Waaksma Bzn schoot recht in handen van doelman André de Graaf. Harkema Opeinde stelde daar een kopbal van Chris Hoeksma tegenover die naast het doel verdween. Na een kwartier spelen schoot Wytze Couperus de bal uit een vrije schop hard op de vuisten van Tille­doelman Albert Jan Merkus, maar een minuut later was het voor de bezoekers toch raak. De Tilster defensie anticipeerde veel te laat op een vrije schop waardoor Jentje Tjepkema de bal bij de tweede paal tegendraads verlengde en tot treffer promoveerde: 0-1.

Wedstrijd in het slot

Tom van der Veen had voor SC Kootstertille mooie dingen kunnen doen, maar hij schoof het speeltuig in kansrijke positie naast het gastendoel. Even later kwam Harkema Opeinde aan haar tweede treffer en opnieuw uit een dood spelmoment. De Tilster verdediging stond apathisch te kijken hoe Chris Hoeksma kinderlijk eenvoudig de vrije schop winnend verlengde en de wedstrijd met een 0-2 tussenstand feitelijk in het slot gooide. De lat voorkwam in de slotminuut nog een derde treffer voor de gasten na de inzet uit stand van Hille Postma.
Albert Jan Merkus voorkwam luttele minuten na de thee stijlvol een treffer van Hille Postma en een kwartier na rust was Harkema Opeinde slordig in de afwerking na een fraai opgezette aanval.

Enkele minuten later kwamen de gasten wel tot scoren en opnieuw vormde een vrije schop de inleiding. Wietze Couperus tekende daaruit voor 0-3. Jentje Tjepkema profiteerde twee minuten later van mistasten bij doelman Albert Jan Merkus en bracht de tussenstand op 0-4. Jouke Waaksma Bzn leek daarna tegen te scoren, maar knikte het speeltuig uit de prima aangesneden voorzet van Wopke Hoekstra rakelings voorlangs.

Kootstertille redt eer

Toch zou SC Kootstertille de spreekwoordelijke eer redden en was het invaller Wilco van de Heide die de bal schitterend in de verste hoek deponeerde; 1-4. In de slotminuten wist Harkema Opeinde de score weer uit te breiden, toen Kevin Hoeksma de bal uit een puntgave voorzet bij de tweede paal uitstekend afrondde: 1-5. Een zesde treffer had de bezoekers ook niet misstaan, maar Fokko Spinder kwam in blessuretijd niet verder dan een bal voorlangs. Een pijnlijke nederlaag voor SC Kootstertille, dat op alle fronten tekort kwam tegen een uitstekend en beter uitgebalanceerd Harkema Opeinde.

Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 16 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 18 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 21 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 22 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00