Afbeelding

Veel rubrieken en drie kampioenschappen op Concours Hippique Buitenpost

Sport Sport

Marriët Hoekstra is met haar paard U-Bresco-Z de sterke winnaar bij het springen en wint de Grote Prijs van Buitenpost. Foto: Klaas Rozema

Veel rubrieken en drie kampioenschappen op Concours Hippique Buitenpost
Olympiër Jur Vrieling verwezen naar derde plaats

BUITENPOST – Zaterdag stapte Jur Vrieling in het vliegtuig om goud te delven op de Olympische Spelen in Brazilië, woensdag stond de topspringruiter nog op de deelnemerslijsten van het Concours Hippique in Buitenpost. Vrieling won niet en werd derde. De Grote Prijs van Buitenpost ging naar Marriët Hoekstra.

Door Jelle Jeensma

De amazone uit Mildam nam in de barrage alle risico en reed met U-Bresco-Z een zeer snel en foutloos parcours in 40.22 seconden. Vrieling bleef met Corporal VDL 44.01 op ruime afstand, maar zijn vriendin Suzanne Tepper (Holwierde) kwam met Dyango nog wel dicht in de buurt van Hoekstra: 41.01 seconden.

“Duitsland is favoriet op Olympische Spelen”

Voor Vrieling was het concours een nuttig tussendoortje waarin hij zichzelf nog even kon testen. Hij doet in Rio de Janeiro mee aan het individueel en het teamspringen en komt op 14 augustus voor het eerst in actie. “De wedstrijd in Buitenpost heb ik gepland om zo lang mogelijk in het ritme te blijven voor het vertrek naar Brazilië”, zegt Vrieling. Hij zal op de Olympische Spelen rijden met zijn paard Zirocco Blue VDL. De Nederlandse springruiters gaan het Olympische toernooi in als Europees en wereldkampioen en dus zijn de verwachtingen hoog gespannen.

“Duitsland is de grootste favoriet en ook de Engelse ruiters zijn goed in vorm. Nederland hoort tot de kanshebbers”, vindt Vrieling. Hij kent de verhalen over slechte sportaccommodaties in het Olympisch dorp. “Maar ik focus mij op de wedstrijden en het presteren.”

“Concours op kaart gezet door kwalitatief goede springruiters”

Tiemen Dolfijn, voorzitter van de ‘Paardensportcommissie Buitenpost’ was aangenaam verrast door komst van Jur Vrieling. “De barrage in de Grote Prijs is nog niet eerder zo spannend geweest. Door deze kwalitatief goede springruiters wordt ons concours op de kaart gezet.” ‘s Ochtends was de regen spelbreker en daardoor waren er minder mensen dan vorig jaar.

“Er waren ongeveer vierduizend bezoekers. Die kunnen gebruik maken van overdekte tribunes en een overdekt horecapunt.” Kinderen vermaakten zich op kleine kunstpaarden op wieltjes, die ze zelf konden voortbewegen. Hiermee wordt een nieuwe generatie paardensporters aangemoedigd.

Kampioenschappen

Het serieuze werk was ook te bewonderen, want er stonden drie Nederlandse kampioenschappen op het programma. “Het optreden van Anneke Huckriede uit Enschede bij de eenspannen tuigpaarden gereden door dames heeft veel indruk gemaakt. Haar paard Business is van grote klasse en stak er bovenuit door een goede balans, ritme en tact”, vond Dolfijn.

Susan Bouwman uit Nijeveen schreef het concours vierspannen tuigpaarden Fries ras op haar naam. Udo de Haan uit Beetsterzwaag werd met het vierspan van de eigenaren Wijbenga en Van der Ark uit Aldwâld tweede. De derde Nederlandse kampioen was Hendrik Eppinga uit Oudemirdum bij de merries tuigpaarden Fries Ras met zijn paard Ytsjen. Sybren Minkema uit Frieschepalen was tweede met Auckje fan ‘e Alde Ryd van de familie Lemstra uit Kootstertille.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 7 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 7 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 8 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 8 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 9 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 10 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 11 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 12 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 13 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 14 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34