Afbeelding

Arton Musliu: vaker beslissend zijn en meer scoren

Specials

HARKEMA – De competitie is voor Harkemase Boys alweer begonnen. Het kampioenschap in de hoofdklasse werd in het vorige seizoen op de valreep binnengehaald en nu is Harkemase Boys een nieuw avontuur begonnen in de derde divisie. Aanvaller Arton Musliu ziet deze uitdaging met vertrouwen tegemoet. “We moeten bij de eerste acht ploegen kunnen eindigen en hoeven niet te vechten voor lijfsbehoud.

De productieve Arton Musliu heeft een goed jaar achter de rug en is nu aan zijn vierde seizoen begonnen bij Harkemase Boys. “Het laatste seizoen was een hoogtepunt voor de club en ook voor mijzelf, want ik heb elf keer gescoord”, zegt de in Leeuwarden wonende Musliu.

"Harkemase Boys was de terechte kampioen"

De titel stond aan het slot van de competitie nog even op de tocht. Een verklaring voor de terugval is moeilijk te vinden, zegt Musliu. “VV Staphorst bleef maar winnen en wij lieten steken vallen. Het was jammer dat we de titelrace thuis niet konden beslissen tegen ACV. Harkemase Boys was de terechte kampioen, we hebben de hele competitie bovenaan gestaan. Dat het moeizaam ging lag ook aan de spanning, er zat veel druk op de ploeg. Spelers en trainer verwachtten dat we de titel zouden pakken, maar het zat tegen.”
Musliu speelde voordat hij de overstap maakte naar Harkemase Boys voor zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel. “Ik heb een mooie tijd gehad bij Alcides, maar Harkemase Boys is een grote club in Friesland en was voor mij een uitdaging."

Voor zijn Alcidestijd speelde hij in het beloftenteam van SC Cambuur. “Daar ben ik niet doorgebroken, daarna ben ik naar VV Bergum gegaan en later naar Alcides.” Hij heeft een carrière in het profvoetbal nog niet helemaal opgegeven, maar weet dat hij zich dan uitdrukkelijk in de picture moet spelen. “Oebele Schokker en Martijn Barto zijn ook op latere leeftijd betaald voetbal gaan spelen. Ik focus mij er niet op, maar leef er wel voor. Misschien komt mijn kans nog, ik ben pas zesentwintig. Bij Harkemase Boys heb ik het naar mijn zin vooral nu we op een hoger niveau spelen.” Musliu speelt dit seizoen in de derde divisie onder andere de derby tegen ONS Boso Sneek. Hij begon als middenvelder bij Harkemase Boys, maar is nu aanvaller. Met zijn acties en snelheid straalt hij dreiging uit. Hij is een scorende speler, maar de technische buitenspeler kan ook een assist geven. De wisselwerking met Oebele Schokker, die achter de spitsen speelt, loopt prima zegt Musliu. Ook is er een goede interactie met de spitsen Robert Stelpstra en Heine Uuldriks. “Heine is geblesseerd geweest, maar we hebben een brede selectie die het op kan vangen. Robert Stelpstra heeft het uitstekend gedaan”, zegt Musliu.

“Brede selectie is goed, we spelen dit seizoen vierendertig wedstrijden"

Door de brede selectie is de concurrentie tussen de spelers groter geworden. Musliu weet dat alle spelers moeten knokken voor hun basisplaats. “Een nieuwe trainer betekent nieuwe kansen, het zal blijken hoe de ideale elf van trainer Henk Herder eruit ziet. Ook voorin is er concurrentie. Ik vind een brede selectie alleen maar goed. We spelen dit seizoen vierendertig wedstrijden. Je moet rekening houden met blessures en schorsingen, dan is zo’n grote selectie nodig. Ik wil meer scoren, beslissend zijn voor de ploeg en een hoger niveau halen. Een trainer kan aangeven dat bepaalde dingen in je spel beter kunnen spelen, maar je moet het zelf doen.”

De Braziliaanse aanvaller Neymar is een speler waarin Musliu zichzelf herkent. “Hij heeft acties waar een idee achter zit. Hij scoort niet alleen, maar is ook belangrijk met assists.” Musliu focust zich op het voetbal. “Maar ik ben ook op zoek naar werk, het liefst in de detailhandel. Dat heeft nu mijn belangrijkste prioriteit.”

Afbeelding
(video) Zijn dit de toekomstige bruggenbouwers, bouwvakkers of automonteurs van Friesland? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Dubbelconcert door vocal groups Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Quatrebras van donderdag 30 maart 09.00 uur tot en met zondag 2 april 17.00 uur afgesloten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Fiets mee over Friese klinkerwegen Algemeen gisteren
Afbeelding
Fondsenforum voor de Friese Mienskip Algemeen 29 mrt., 09:30
Afbeelding
(video) Het Veenhoop Festival is een feest voor alle generaties Algemeen 29 mrt., 08:30
Afbeelding
(video) In klassieke vervoering: muzieklezing Rachmaninov Algemeen 29 mrt., 07:30
Afbeelding
College van Dantumadiel stelt voor energietoeslag uit te breiden Algemeen 28 mrt., 19:19
Afbeelding
Open Huis met Grote Opruiming in Hallum Algemeen 28 mrt., 16:00
Afbeelding
Bij nieuwe opleiding Sustainable Hospitality Management in Drachten draait alles om duurzaamheid! Algemeen 28 mrt., 15:43
Afbeelding
Beauty in British music Algemeen 28 mrt., 15:00
Afbeelding
Houd inbrekers buiten met veilige sloten van DHZ Hoekstra Algemeen 28 mrt., 14:00