
Wildstoofpotje met Fryske kruidkoek
SpecialsWildstoofpotje met Fryske kruidkoek
Ingrediënten
750 g wildpoulet ( hazenbout, wild zwijn, hert of ree)
2 teentjes verse knoflook (geperst)
100 g winterpeen in blokjes
100 g knolselderij in blokjes
5 sjalotjes (gehakt)
4 verse laurierblaadjes
2 kaneelstokjes
8 jeneverbessen
2 dl wildbouillon of kippenbouillon
½ dl rode wijn
50 g roomboter
Fryske kruidkoek naar behoefte voor smaak en binding.
Zout en verse peper uit de molen
Bereidingswijze
Bestrooi het wild met zout en peper en schep het goed door elkaar.
Doe de boter in een diepe pan en bak het wild mooi bruin. Voeg daarna de knoflook, sjalotjes, winterpeen, knolselderij, kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen toe en bak deze nog een paar minuten mee. Blus dan alles af met de rode wijn. Breng het opnieuw aan de kook en voeg daarna de bouillon toe. Laat de wildpeper met een deksel op de pan op een laag vuur in twee tot drie uur gaar stoven. Voeg de ontbijtkoek toe voor de juiste binding.
Breng op smaak met zout en verse peper uit de molen. Verwijder voor het serveren de kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen.
Een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld bij een kastanjepuree of paddestoel-risotto te eten.