Recept Minipizza met mozzarella uit Grootegast
SpecialsHeerlijk kleine pizza’s die je als voorgerecht kunt opdienen, maar ook als tussendoortje kunt eten.
Minipizza met mozzarella uit GrootegastIngrediënten
4 shoarmabroodjes
Tomatensaus
Paprika (in reepjes)
Tomaat (schijfjes)
Ui (dunne ringen)
Geperste knoflook
Rauwe ham
Gehakte basilicum naar smaak
Mozzarella uit Grootegast
Rucola
Pijnboompitten
Verse pesto
Zeezout en verse peper uit de molen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Vermeng de tomatensaus met de knoflookpulp en voeg hier de gehakte basilicum aan toe. Smeer de shoarmabroodjes in met tomatensaus. Beleg daarna de broodjes met rauwe ham, paprika, ui en tomaat, leg er als laatste een paar dunne plakjes mozzarella overheen en bak de broodjes in de oven in 8-12 minuten af.
Garneer de broodjes met wat rucola, pijnboompitten en verse pesto en strooi er voor de liefhebber nog wat zeezout en verse peper uit de molen er over heen.
Met deze broodjes kun je eindeloos variëren gebruik. In plaats van rauwe ham: gehakt, chorizo, bacon. In plaats van mozzarella: geitenkaas, schimmelkaas of oude kaas. Als groente kun je ook bijvoorbeeld champignons, courgette of artisjok gebruiken.
Mijn favoriete minipizza is: tomatensaus, ui, paprika, spek, roquefort, ananas, rucola en pijnboompitten.
Heerlijk met een koud biertje!