Recept Aardappel-wortelsoep
SpecialsIngrediënten:
Aardappel-wortelsoep met uitgebakken spek en koriander500 g winterwortelen in stukken
1 liter groentebouillon
1 ui
Peperkorrels
Tijm
Laurier
2 grote geraspte aardappelen van Friese bodem
2,5 dl melk
100 ml kookroom
Zout
Verse peper uit de molen
Bereidingswijze
Voeg de wortel samen met de ui, tijm, laurier en peperkorrels toe aan de bouillon en kook dit totdat de wortel en ui gaar zijn. Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep tot een mooie gladde substantie. Doe de geraspte aardappelen in de soep en laat de soep hier al roerend mee binden. Voeg daarna de melk met room toe en laat alles nog even zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en verse peper uit de molen.
Verdeel de soep over de borden en gebruik als garnituur blaadjes koriander en uitgebakken spek.
Eet smakelijk!