Directeur Marc Mulder van Pranger-Rosier Installaties  wethouder Bert Koonstra en directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma
Directeur Marc Mulder van Pranger-Rosier Installaties wethouder Bert Koonstra en directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma Foto: ingezonden

Verbouwing gemeentehuis in Dokkum gestart

Politiek

De verbouwing van het gemeentehuis in Dokkum is officieel begonnen. Wethouder Bert Koonstra, directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma en directeur Marc Mulder van Pranger-Rosier Installaties onthulden woensdagmiddag samen het bouwbord. 

Eerder deze maand zijn de voorbereidingen al gestart. De bouwplaats is ingericht, diverse installaties zijn afgekoppeld, plafonds, wanden en vloeren zijn gestript. Er kan nu gewerkt worden aan de opbouw. Het is de bedoeling dat het gebouw vanaf april 2023 weer in gebruik genomen wordt. 

“Om in goeie tsjinstferliening nei ús ynwenners en bedriuwen ta garandearje te kinnen, is it wichtich om de ambtlike organisaasje tichtby it bestjoer yn Dokkum te hawwen,” zegt wethouder Bert Koonstra. De verbouwing van het gemeentehuis aan de Koningstraat is de eerste fase. Er komen nieuwe balies die meer gericht zijn op het persoonlijk klantcontact. Ook komen in dit gebouw werk- en overlegruimten voor de medewerkers. Na deze verbouwing volgt de nieuwbouw van de locatie aan de Suupmarkt. Hier komen vooral overlegruimtes, een werkcafé en de Raadzaal. “Saken op it mêd fan duorsumens wurde fuortendaliks meinaam. De ynrjochting wurdt sa duorsum as mooglik troch it op ‘e nij brûken fan al besteande materialen. Wy sille ek fan it gas ôf”. De komende maanden werken Bouwgroep Dijkstra Draisma en Pranger Rosier Installaties als lokale partijen aan de heropbouw van het gebouw. 

Op 1 januari 2019 is de gemeente Noardeast-Fryslân ontstaan uit de herindeling van de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Ferwerderadiel. Al snel is toen besloten om de ambtelijke organisatie bij het bestuur in Dokkum te huisvesten. Daarom worden de gemeentelijke gebouwen in Dokkum verbouwd. De vernieuwing van het gemeentehuis in Dokkum is het eerste onderdeel van de totale verbouwing. 

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15