CDA Achtkarspelen zoekt talent voor de toekomst

Politiek

AUGUSTINUSGA – Op camping Blauwverlaat in Augustinusga is zaterdagochtend 22 april van tien tot twaalf uur een bijeenkomst voor iedereen die zijn talent wil inzetten voor de gemeente Achtkarspelen. Dit gaat uit van CDA Achtkarspelen.

Met oog op raadsverkiezingen 2018

‘Gezocht: verbinders met het hart op de goede plaats’. Zo luidt de oproep van de lokale CDA-afdeling. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen zoekt het CDA naar talent voor de toekomst. Bestuursvoorzitter Nico Bos en wethouder Jouke Spoelstra doen mee aan deze zoektocht.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle mensen die hun talent willen inzetten voor de komende raadsperiode. Onder het genot van een kopje koffie of thee kennis maak je kennis met het lokale bestuur. Hierna is er de mogelijkheid om via een aantal speeddates vragen te stellen aan een bestuurslid, raadslid en wethouder.

“Tastbaar en interessant”
“Veel mensen vinden politiek vaak saai. Mijn ervaring is juist dat de gemeentepolitiek heel laagdrempelig en ook concreet is. Ik merk dat wanneer de politiek besluiten neemt over een dorp, een sportvereniging, het groenonderhoud en wegen, inwoners wel degelijk mee willen denken. Het gaat over je eigen gemeente, dorp of buurt. Je woont, werkt en sport in Achtkarspelen, daarover meepraten is niet alleen belangrijk, maar maakt het ook tastbaar en interessant.”, aldus CDA-wethouder Jouke Spoelstra.
Voorzitter Nico Bos gelooft vanuit het CDA in de kracht van het samen doen. “De ene mens is een ‘doener’ en de andere een ‘prater’. Maar elk talent kan een steentje bijdragen.”

Persoonlijke groei
Het maakt niet uit hoe oud je bent of welke specifieke kennis of kunde je hebt. Voorzitter Nico Bos: “We zijn op zoek naar kandidaat-raadsleden voor onze kieslijst. Daarnaast hebben we nog vele taken en activiteiten waar mensen hun talent kunnen ontwikkelen. In ruil daarvoor geven wij ruimte voor ideeën en persoonlijke groei. We denken aan mensen die raadsleden willen steunen of mee willen denken met het bestuur.
Maar ook is er ruimte voor talentvolle mensen die willen meewerken in de verkiezingscampagne, zoals het bijhouden van sociale media, het maken van een folder, etcetera. Kortom, we zijn op zoek naar maatschappelijk betrokken mensen die de CDA-achterban in beweging kan brengen.”
Aanmelden voor de bijeenkomst op 22 april ka via e-mail: n.bos5@chello.nl of j.spoelstra@achtkarspelen.nl.

De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 4 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 5 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 18 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 20 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen gisteren
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00