Logo actiefonline.nl
Aan de Noordersingel in Burgum wordt een nieuw riool gelegd door KWS.
Aan de Noordersingel in Burgum wordt een nieuw riool gelegd door KWS. (Foto: Klaas Rozema)

Dubbel riool in Noordersingel in Burgum

  Nieuws

BURGUM/HURDEGARYP/DAMWALD - In de Noordersingel in Burgum wordt momenteel een nieuw, dubbel riool aangelegd. Het oude riool - met een doorsnee van maar dertig centimeter - wordt vervangen door een dubbel riool met een doorsnee van elk een meter.

Als het weer meewerkt, moet de klus in de Noordersingel deze week geklaard kunnen worden. "Wy geane net fierder as oant de Poiesz", meldt één van de werknemers. "Dêrnei folget in stik oerdwars en de strjitte hjirneist (= H.W.K. Ridder Huyssen van Kattendijkeweg, de voormalige provinciale weg; red.), vertelt een medewerker van KWS, de uitvoerende aannemer.

Het diepere graafwerk lag vrijdag stil vanwege de vele regen. "Wy fersûpe dêr", zei kraanmachinist Marten Vriezema vrijdag. Afgelopen maandag kon het werk worden hervat. "Alles byïnoar binne wy noch wol in pear moanne dwaande", verwacht één van de KWS-medewerkers.

De hele klus maakt deel uit van de herinrichting van de doorgaande weg in Burgum ('Kansen in kernen'), opgedeeld in twee fasen. De eerste fase duurt tot en met december dit jaar (tussen het centrum en de benzinepomp aan de Noordersingel, hoek Dokter Hornstrasingel). De tweede fase, noordelijk van de benzinepomp, duurt tot en met juli 2017, verwacht de gemeente Tytsjerksteradiel.

De rioolwerkzaamheden en de herinrichting zijn mede het gevolg van de aanleg van de Sintrale As, de nieuwe, doorgaande, provinciale weg tussen Dokkum en Nijega, die eind vorig jaar in zijn geheel in gebruik is genomen. Als aanvulling hierop wordt momenteel ook gewerkt aan de herinrichting van de Rijksstraatweg in Hurdegaryp en het centrum van Damwâld. Dit onder de noemer 'Kansen in kernen'.

4 reacties
Meer berichten
 

Nieuws uit Burgum

Dubbel riool in Noordersingel in Burgum
13/9
Crisisopvang Burgum opent gezinsafdeling
13/9
'Midnight Walk' in Burgum: aanmelden kan nog
13/9
Drachtster Boys bekert verder na spektakelstuk
9/9
Lopers BurgumRun voor de laatste keer in actie
6/9
Midnightwalk Burgum: door gebouwen
6/9
Nieuw natuurgebied bij Burgum: 'De hege diken'
6/9
Kunstgrasveld geopend voor bekerduel tussen Burgumer clubs
3/9
Nieuwe fashion store Miller & Monroe opent zaterdag 2 september vestigingen in Burgum, Dokkum en Surhuisterveen
1/9
Singer-songwriters in première met 'Frisicana'
30/8
Meer nieuws uit Burgum >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten