Logo actiefonline.nl
De winnaar van de 'Biertest Drachten' krijgt het gouden bierviltje en mag zich bierkenner van Drachten en omstreken noemen.
De winnaar van de 'Biertest Drachten' krijgt het gouden bierviltje en mag zich bierkenner van Drachten en omstreken noemen. (Foto: Jelle Jeensma)

Eerste Biertest in 't Smelnehûs Drachten

  Nieuws

DRACHTEN - in Grandcafé-restaurant 't Smelnehûs aan het Moleneind in Drachten vindt zaterdag 16 september de eerste editie van 'Biertest Drachten' plaats.

Tijdens deze avond, die start om 20.00 uur, krijgen de deelnemers vier pilseners en vier speciaalbieren blind voorgeschoteld en moeten ze raden welke bieren het zijn. Het evenement staat onder leiding van internationaal biersommelier en chefkok Arvid Bergström.

De winnaar wint het gouden bierviltje en mag zich een jaar lang dé bierkenner van Drachten en omstreken noemen. De Biertest is een initiatief van Werner Bergsma en Wilmer Woudwijk. Laatstgenoemde is eigenaar van brouwerij Koningshert.
"Het moet vooral een gezellige avond worden, waarop familie, vrienden, collega's en andere bierliefhebbers tegen elkaar strijden, maar daarnaast ook meer leren over de verschillende bieren en hapjes. Een evenement voor echte bierliefhebbers dus", aldus de initiatiefnemers uit Drachten.

Ronald McDonald Hoeve

"We zijn heel blij dat een aantal lokale partners en sponsoren zich aan dit evenement hebben verbonden. Samen met hen willen we Drachten de komende jaren op de 'bierkaart' zetten en hopen dat het een jaarlijks terugkerend event gaat worden.
Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop wordt geschonken aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag."

Deelnemers boven achttien jaar kunnen meedoen.

Op de website 'biertest.frl' en de Facebookpagina Biertest Drachten is meer informatie te vinden en kunnen tickets worden gekocht. Prijs tickets: 22 euro per persoon.
www.biertest.frl.

1 reactie
Meer berichten
 

Nieuws uit Drachten

Prodak Archiefvernietiging: betrouwbaar en betrokken
22/11
Familie Veenstra koos voor Mezutec
15/11
Informatiemarkt startende ondernemers
14/11
Laminaatlaan Drachten: de vakman over de vloer... speciale legprijs
13/11
TOECK bedenkt slimme oplossingen voor nieuwbouwwoningen
9/11
Erik Mol exposeert grafiek op expositie Off Key
8/11
Techniek Tastbaar bij CSG Liudger in Drachten
1/11
Begraafplaatsen Smallingerland duur én netjes
1/11
WybeMuzyk verrast de verzorgingshuizen
18/10
Drachtster Lyceum adopteert twee 'stroffelstiennen'
18/10
Meer nieuws uit Drachten >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten