Logo actiefonline.nl
De Midnight Walk-deelnemers lopen ook dwars door ruim tien gebouwen in Burgum.
De Midnight Walk-deelnemers lopen ook dwars door ruim tien gebouwen in Burgum. (Foto: Klaas Rozema)

'Midnight Walk' in Burgum: aanmelden kan nog

  Nieuws

BURGUM - Tot vlak voor de 'Midnight Walk' in Burgum - vrijdagavond 22 september - kunnen mensen er nog een kaartje voor kopen bij de Primera in Burgum en in Hurdegaryp. De start is om 20.00 uur bij Tiltrans aan de Oppedijk van Veenweg 38 in Burgum: daar kan men parkeren. Voor de start is er een 'warming up'.

De ongeveer negen kilometer lange wandeling kan fysiek wel in twee uur worden volbracht, maar er zijn onderweg allerlei verrassende onderdelen, die wellicht één tot anderhalf uur extra tijd vergen.
"Wy ferwachtsje de lêste kuierders om tolve oere nachts werom. It einpunt is by De Pleats yn Burgum. Men kin dêr noch in drankje keapje. Ek de frijwilligers en artysten binne dêr wolkom. Dy krije in konsumpsje oanbean", zegt mede-organisator Henk Mink namens Lionsclub De Wâlden.

Deelname kost een tientje. Men kan een kaart kopen bij de Primera in Hurdegaryp en Burgum, ook nog op vrijdag 22 september, of via de website van schouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Daar krijgt men allerlei verrassende voorstellingen voor terug: muziek, zang, dans, voordracht en een optreden met paarden.

Ook bewoners van twee Burgumer buurten zullen de wandelaars onderweg vermaken. De donkerste delen van de wandeling worden voorzien van sfeerverlichting. Bij de start dient men de kaart in te leveren, daar krijgt men een lichtgevend polsbandje voor terug.

Ruim tien gebouwen in Burgum zijn die vrijdagavond open: men mag er dwars doorheen wandelen. In twee scholen zullen scholieren bovendien korte voorstellingen geven. Men mag overal maar kort verblijven, anders stokt de doorstroom.
"Doel is dat men yn groepen start. De earste groep set acht oere ôf, de lêste groep wierskynlik healwei njoggenen of noch wat letter", verwacht Mink.

De opbrengst van deze eerste 'Midnight Walk' in Burgum is bestemd voor het financieren van vakantiekampen voor kinderen uit arme gezinnen. Het idee van de 'Midnight Walk' is afgekeken van elders, waar het een succes was.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuws uit Burgum

Sinterklaasspektakel op Bulthuisplein in Burgum
22/11
Zantman Makelaardij verhuist!
16/11
BBC Voetbalschool: "De beste trainer ben je zelf!"
15/11
25 jaar Wereldwinkel De Oare Wrâld in Burgum
15/11
Boek 'Gedeeld Verleden' & Filmpremière '0-100'
14/11
Met Jaap Kingma virtueel
13/11
Hoekstra Krantendruk: de krant is gewoon leuker!
13/11
Westra Interieur: de interieurmakers
13/11
Actie! AEG Prosteam® - Dé beschermer van uw mooiste kleding
13/11
Weet jij wat er 's nachts gebeurt met je Sketchers?
13/11
Meer nieuws uit Burgum >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten