Logo actiefonline.nl
De BurgumRun in de omgeving van Burgum wordt zondag voor het laatst gelopen. De organisatie hoopt dat het loopevenement een vervolg krijgt.
De BurgumRun in de omgeving van Burgum wordt zondag voor het laatst gelopen. De organisatie hoopt dat het loopevenement een vervolg krijgt. (Foto: Archieffoto:Klaas Rozema)
Sport

Lopers BurgumRun voor de laatste keer in actie

  Nieuws

BURGUM - Zondag 10 september is de tiende en laatste BurgumRun. De organisatie heeft begin dit jaar besloten een punt achter het evenement te zetten. Voor deze laatste editie worden duizend deelnemers verwacht.

De organisatie kijkt met een positief gevoel terug op het evenement, maar volgens Jaring de Groot van de Stichting Running Events Burgum is het moeilijk opvolgers te vinden voor de organisatie. "Er was te weinig animo om de BurgumRun voort te zetten. De tiende loop was voor ons aanleiding om te stoppen. Aan het aantal deelnemers lag het niet. Ook deze keer is het aantal inschrijvingen groot. We hebben altijd veel positieve reacties gehad op de run."

Initiatief loopevenement

Ook de afnemende activiteit van hoofdsponsor Engie Nederland op het terrein van de elektriciteitscentrale bij Burgum heeft een rol gespeeld. "Verder is het niet zo gemakkelijk vrijwilligers te vinden. Ook voor deze BurgumRun zoeken we nog verkeersregelaars voor het parcours." De Groot hoopt en verwacht dat het loopevenement een vervolg zal krijgen met andere initiatiefnemers. "Dan niet meer als BurgumRun en op een andere locatie."

Het eerste startschot van de BurgumRun zal om 13.00 uur klinken voor de jeugdloop. Daarna volgen de 16,1 kilometer-, 10 kilometer- en de 5 kilometerloop om 14.00 uur. Naast de lopers die individueel een afstand lopen kan er ook gekozen worden voor de Drachtster Glashandel-teamrun.

Voor de winnaars zijn er op de verschillende afstanden prijzen beschikbaar in de vorm van bekers. En voor de teamrun is er de speciale Drachtster Glashandel-bokaal. De prijsuitreiking van alle afstanden is direct na afloop. Verder zijn er een activiteiten- en informatiemarkt en kinderactiviteiten op het terrein.

Lopers kunnen zich via de website: www.burgumrun.nl inschrijven. Dit kan nog tot en met donderdag 7 september.

1 reactie
Meer berichten
 

Nieuws uit Burgum

Dubbel riool in Noordersingel in Burgum
13/9
Crisisopvang Burgum opent gezinsafdeling
13/9
'Midnight Walk' in Burgum: aanmelden kan nog
13/9
Drachtster Boys bekert verder na spektakelstuk
9/9
Lopers BurgumRun voor de laatste keer in actie
6/9
Midnightwalk Burgum: door gebouwen
6/9
Nieuw natuurgebied bij Burgum: 'De hege diken'
6/9
Kunstgrasveld geopend voor bekerduel tussen Burgumer clubs
3/9
Nieuwe fashion store Miller & Monroe opent zaterdag 2 september vestigingen in Burgum, Dokkum en Surhuisterveen
1/9
Singer-songwriters in première met 'Frisicana'
30/8
Meer nieuws uit Burgum >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten